Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 11-09-2024

Ook laatste vluchten prooi voor Bertus vd Esschert

TWELLO-Afgelopen zaterdag werden de laatste 2 reguliere vluchten van seizoen 2024 vervlogen. Het betrof hier een vlucht vanuit Laon (340 km) voor de natour en de jonge duiven werden voor hun laatste opdracht gelost in Arcis sur Aube met een afstand van 435 km. Met respectievelijk 60 en 70 ingezette duiven zette de dalende lijn van de afgelopen weken zich door.

Laon
De duiven in Laon werden om 09.45 uur gelost. Al snel kwamen er via de app te verwachten snelheden langs. Sommige liefhebbers hebben contacten in de hele duivenwereld en winnen zo de nodige info in. NU maakt het natuurlijk wel verschil of de duiven een vluchtje van 100 km moeten afhaspelen of van ruim 300. In Voorst landde bij Freek Wagenaar de eerste duif. 4 minuten later landde in Welsum de eerste duif bij Bertus vd Esschert. Doordat de afstand van Bertus tot aan de losplaats zo’n 15 km groter is, wint Bertus de vijfde natourvlucht in successie. Het zal zelden zijn voor gekomen dat 1 liefhebber alle 5 vluchten van een onderdeel winnend afsluit. Ook het aanwijzen van de getekenden ging Bertus goed af waardoor hij in zijn debuutjaar bij Steeds Verder glansrijk natourkampioen wordt. In de top 10 zien we verder duifjes van Jan de Ruiter, Rein Evers en José Bekhuis. Verderop in de uitslag zien we nog John en Gerrit Nieuwenhuis en Sven van Brummen. Deze laatste vlucht was zeker geen makkelijke afsluiter maar de duifjes kwamen, mede vanwege het mooie weer, goed na.

Arcis sur Aube
Om 09.15 uur klonk het startschot voor deze vlucht. Er waren slechts 5 deelnemers waar onder ook nog eens Peter Voskamp uit Deventer. Uiteraard wordt er gelost wanneer het kan maar de “vrees” dat de duiven van beide vluchten door elkaar zouden arriveren werd waarheid. De belangen van de ene liefhebber liggen bij de ene vlucht en voor de ander bij de andere vlucht. Het is dan ook vervelend dat het steeds weer een verrassing is van welke vlucht zich een duifje meldt. Freek Wagenaar voerde tot voor deze vlucht de kampioenschappen aan. Bertus vd Esschert zat op het vinkentouw maar, hoewel in theorie nog mogelijk, de voorsprong van Freek was van dien aard dat er normaal gesproken geen verandering in de standen zou plaatsvinden. Overigens stond José Bekhuis keurig geklasseerd tussen beide heren in en kon ook zij deze mooie positie consolideren. Freek en Bertus verdelen bijna de hele top 10. Sven van Brummen heeft, evenals vorige week, ook een mooie kopduif te pakken. Ook José en Peter Voskamp draaien wat duifjes in de uitslag zodat alle deelnemers op papier staan.

Hert vliegseizoen zit er op. De hokken worden grondig gereinigd, de duiven gaan ruien en er worden plannen voor volgend jaar gemaakt. Sommige liefhebbers kijken uit naar hokversterking, anderen zijn tevreden met wat ze hebben. In de club is er a.s. zaterdag een afsluitende barbecue en zullen er richting winter nog wel wat bijeenkomsten georganiseerd worden. Misschien komen er nieuwe leden bij, misschien gaan er wat stoppen. Alles is ongewis tot volgend jaar april wanneer de eerste vlucht, zoals altijd, weer op het programma staat. Vanaf eind december worden er weer jonge duiven gekweekt en is in gedachten iedereen weer kampioen…

Mocht u het reilen en zeilen van de p.v. Steeds Verder van iets dichterbij willen volgen neem dan eens een kijkje op de website: www.steedsverder.nl  Hier vindt u een massa aan uitslagen, verslagen uit het Voorster Nieuws en nog veel meer. U kunt er o.a. lezen dat ook Steeds Verder meedoet aan de RABO Clubsupport actie. Mocht u nog een stem over hebben, denk daar dan eens aan.

Top 10 Laon: 1,6,10. Bertus vd Esschert, 2,9. Freek Wagenaar, 3,7. Jan de Ruiter, 4,5. Rein Evers

Top 10 Arcis: 1,6,9,10. Bertus vd Esschert, 2,3,4,5,7. Freek Wagenaar, 8. Sven van Brummen