Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 04-09-2024

Freek Wagenaar en Bertus vd Esschert blijven winnen


TWELLO-Het seizoen loopt nog steeds mooi regelmatig wat het aantal vluchten betreft. Ook deze week werd er weer 2 keer ingekorfd. De jonge duiven gingen donderdag met de hele afdeling naar Soissons (372 km). Ook de duiven voor de natour kregen hun eerste massale lossing voor de kiezen met een vlucht vanuit Chimay (273 km)
Na de razendsnelle vlucht van vorige week was er nu sprake van omgekeerde weersomstandigheden. De wind blies dit keer uit het noordoosten wat dus inhield dat de duiven het hele traject tegen de wind in moesten vliegen. Werden er vorige week snelheden gemaakt van ruim 100 km/u, dit keer moest er genoegen genomen worden met een kleine 66 km/u voor de winnaars.

Chimay (natour)
Door nog 10 deelnemers werden 156 duiven ingezet. Een aantal liefhebbers hield met het oog op het weer de duiven thuis. Veel duiven zijn al ver in de rui en hebben niet zo’n zin meer in het vliegen. Dat kunnen ze merken tijdens de training aan huis. Daar waar de duiven normaalgesproken zomaar één of anderhalf uur rondjes toeren, blijft dit nu tot een minimum beperkt. Daar waar de duiven in het voorseizoen een paar weken verduisterd zijn gehouden, de winter wordt dan nog een tijdje nagebootst, zijn de verenpakken nog in een wat betere staat. Daar zijn de duiven nog niet in de rui-modus en doen nog vrolijk hun ding.
Bertus vd Esschert is momenteel dé natour-specialist van Steeds Verder. Hij pakt wederom de hoofdvogel en heeft 3 van zijn 9 duifjes in de top 10. Op de 2e en 4e plaats zien we keurig Rein Evers, die de stijgende lijn weer wat te pakken lijkt te hebben. Naast 2x Jan de Ruiter en Jan Ketelaar zien we ook de naam van voorzitter/secretaris Sven van Brummen in de kop van de uitslag. Nadat hij vorige week zijn duiven een weekje rust gaf vanwege niet fit, zit hij er nu weer mooi bij. Het duurde ruim 1 uur en 3 kwartier voordat de 52 prijsduiven geklokt waren. Vorige week was dat voor 83 prijsduiven precies 28 minuten. Dat zegt genoeg over de invloed van wind mee of wind tegen. Uiteraard speelde de eerste massale lossing ook een rol.

Soissons (jong)
Slechts 6 liefhebbers verschenen er donderdagavond aan de inkorftafel. 3 spelen nog om de punten en de andere 3 doen hun duiven mee om ervaring op te doen. Dat was ook prima te zien aan de uitslag. Alle prijzen, 21 stuks, werden verdiend door Freek Wagenaar, Bertus vd Esschert en José Bekhuis. Zij verdeelden de prijzen keurig naar rato van het ingezette aantal duiven. Freek Wagenaar pakt de plaatsen 1 en 2 en zag na, voor zijn doen, een paar mindere weken weer een stijgende lijn. Met nog 1 officiële en 1 attractievlucht te gaan kan dat nog tot mooie dingen leiden. José en Bertus, niet helemaal tevreden, pakken mooie tijdduiven en kunnen nu al terugkijken op een mooi seizoen met de jonge duiven.

Volgende week de laatste 2 vluchten van seizoen 2024. Iedereen is dan blij dat het weer over is maar verlangt na een paar maanden alweer naar de eerste vlucht. Eerst moeten de duiven dan helemaal uitruien en worden er jongen gekweekt. Volgend jaar april zijn dan de eerste vluchten weer. Zaterdag 14 september wordt het seizoen afgesloten met een heerlijke barbecue, waar zich een mooi aantal mensen voor heeft opgegeven. Volgende week het laatste verslag van dit seizoen.

Top 10 Chimay: 1,3,10. Bertus vd Esschert, 2,5. Rein Evers, 4,9. Jan de Ruiter, 6, 7. Jan Ketelaar

Top 10 Soissons: 1,2,4,7,8,10. Freek Wagenaar, 3,5,9. José Bekhuis, 6. Bertus vd Esschert