Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 17-07-2024

Seizoen jonge duiven van start
Weer uitgestelde vluchten

TWELLO-Afgelopen weekend werden er drie vluchten vervlogen. Deze staan altijd gepland voor de zaterdag maar het weer wil nog weleens roet in het eten gooien. Dat was ook dat weekend het geval. De snelheidsduiven konden nog wel zaterdag gelost worden in Chimay (273 km) maar de jonge duiven en de dagfond duiven bleven respectievelijk in Asten (95 km) en Issoudun (660 km) staan voor een lossing op zondag.

Chimay
Zodra de vluchten voor de jongen beginnen loopt het seizoen voor de ouden zo langzaamaan af. De animo wordt steeds minder. Veel liefhebbers hebben niks meer te winnen en verleggen de aandacht naar de jongen of houden gewoon hun duifjes thuis. Door 4 liefhebbers werden nog maar 48 duiven ingezet die voornamelijk op het conto kwamen van Jan de Ruiter uit Teuge met 27 stuks in de strijd. Winnaar werd Jan Ketelaar die tot nu toe een mooi seizoen heeft gehad maar waar de band een beetje leeg begint te lopen. Met 9 duiven mee en 6 prijzen mag hij echter nog dik tevreden zijn. Bertus vd Esschert zit er op de snelheid altijd mooi bij en scoort dan ook 4 duifjes in de top 10. Jan de Ruiter heeft dan wel de meeste duiven mee maar malheur aan zijn kloksysteem zorgde er voor dat hij slechts 4 duifjes in de uitslag speelt. Comb. van Brummen moet het doen met 1 prijsduif van 3 inzetten.

Asten
De animo voor de eerste vlucht van de jonge duiven was best goed. 12 liefhebbers brengen samen 230 duiven aan de start. Een aantal liefhebbers wacht nog een weekje met deelname en een paar spelen niet alle duiven vanaf het begin. Freek Wagenaar, dé specialist met de jongen, wacht nergens op. Hij is de grote uitblinker met de 1e prijs, juist voor Marian en Frits van Brummen die ook 2 hele vroege junioren draaien, en een heel resem aan kop-duiven. Tussen plaats 5 en 22 draait Freek 14 prijsduiven in precies 48 seconden. De enige die daar nog wat tegenwicht biedt is Freek’s partner José Bekhuis, die natuurlijk ook onder de vlag van Freek vliegt. Volgende week een nieuwe kans om deze geweldenaar de voet dwars te zitten. De Comb. van Brummen was dit bijna gelukt.

Issoudun
Voor de dagfondvlucht vanuit Issoudun werden precies 30 duiven ingezet. Uitblinker binnen Steeds Verder was Gerard Bolink uit Bathmen. Hij pakt 5 prijzen. Frits en Marian scoren 100% met 2 duifjes mee, de kruimels zijn voor Jan de Ruiter en Went vd Steeg, zij maken de top 10 vol.
Vermeldenswaardig is nog wel de geweldige uitslag van alweer peter Voskamp. Peter speelt in Deventer maar voor de grote vluchten is daar niet genoeg animo en komt hij in Twello inkorven. Daar komt hij uiteraard niet op de verenigingsuitslag maar met 16 van zijn 17 ingezette duiven keurig op tijd krijgt hij een eervolle vermelding.

De komende week worden er slechts 2 vluchten vervlogen. De oude duiven vliegen een marathonvlucht vanuit Bordeaux en de junioren gaan voor hun 2e opdracht naar Luyksgestel.

Top 10 Chimay:1,3,4. Jan Ketelaar, 2,5,6,7. Bertus vd Esschert, 8,9,10. Jan de Ruiter

Top 10 Asten: 1,4,5,10. Freek Wagenaar, 2,3. Marian en Frits van Brummen, 6,7,8,9. José Bekhuis

Top 10 Issoudun: 1,2,3,9,10. Gerard Bolink, 4,7. Comb. van Brummen, 5, Jan de Ruiter, 6,8. Went vd Steeg