Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 05-06-2024

Prachtige uitslag Bertus vd Esschert
Jan de Ruiter wint ruim

TWELLO-Voor zaterdag stond de volgende snelheidsvlucht op het programma. De losplaats was al in een eerder stadium aangepast naar Chimay (273 km) omdat het oorspronkelijke geplande Mettet niet meer geschikt bleek om te lossen. Of dit al een voorbode was voor wat er op zaterdag en zondag gebeurde zal nooit iemand weten maar er was sprake van een bizar weekend.

Om maar meteen het bizarre weekend te verklaren: de duiven gingen in eerste instantie naar het geplande Chimay. Toen bleek dat het weer niet meewerkte werd er tot 5! keer toe naar een andere plek gereden. Uiteindelijk kwam men na wat exotische plaatsen te hebben aangedaan in de aloude losplaats Duffel (170 km) terecht.
Door al het rijden was er van een vroege lossing weer geen sprake maar 13.30 uur was alleszins acceptabel. In afdelingen die wel eerder konden lossen werden mooie snelheden behaald en kwamen de duiven goed naar huis, dat gaf de burger moed.

In Teuge landde bij Jan de Ruiter de snelste duif van deze middag. Met een mooie voorsprong op nummer 2, winnaar van vorige week Bertus vd Esschert, maakt Jan een mooie serie met 5 duiven in de top 10. De duiven volgden elkaar vlot op en met een minuut of 20 zijn de prijzen verdiend. Bertus begint zijn draai te vinden in Twello en met 20 duiven mee en 16 stuks in de prijzen (80%) maakt hij een geweldige uitslag.
Opvallend is de mooie vroege duif van fondman Cor Wenink die hiermee aangeeft dat zijn duiven in prima conditie zijn voor de komende marathonvluchten. Dinsdag wordt er ingekorfd voor Ruffec. Met een afstand van ongeveer 814 km is dit een relatief korte vlucht om de spieren wat op te warmen. Jan Ketelaar en Stefan Jansen pakken beide 1 top 10 notering waarmee de 1 wat meer tevreden zal zijn dan de ander, het is niet altijd feest!

Vanuit Deventer kwam alleen Nico Voskamp naar Twello om mee te doen. Hij maakte een bevredigende uitslag in de totaaluitslag en had vanuit zijn eigen club dus geen concurrentie.

Volgende week, zoals reeds aangehaald, naast de gebruikelijke “gewone” vlucht de eerste overnachting vanuit Ruffec. Deze duiven worden dinsdag al ingezet en worden vrijdagmiddag gelost voor een vlucht in 2 etappes. Een kwestie dus van op tijd uit de veren en vroeg op de klep.

Top 10 Duffel: 1,3,5,6,7. Jan de Ruiter, 2,9. Bertus vd Esschert, 4. Cor Wenink, 8. Jan Ketelaar, 10. Stefan Jansen