Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 22-05-2024

Late lossing postduiven
Gerard Bolink domineert

TWELLO-Eigenlijk was het de hele voorafgaande week al wel duidelijk dat het zaterdag lastig zou worden om de duiven vanuit Soissons (367 km) tijdig te kunnen lossen. Soms zagen de voorspellingen er even goed uit maar niemand werd er blij van. Zaterdag werd dan ook al vroeg besloten om met het hele konvooi te verkassen naar het ruim 150 km dichterbij gelegen Bierges. Daar kon uiteindelijk om 15.00 uur het sein tot lossen worden gegeven.

Veel vergelijkingsmateriaal over snelheden en vliegtijden was er niet. Slechts 2 afdelingen losten op zaterdag, alle andere bleven staan tot zondag. Ook op zondag bleek het weer van dien aard dat er ook gereden moest worden of dat complete concoursen werden afgelast. Achteraf dus een prima beslissing van de lossingsverantwoordelijken omdat ook nog eens bleek dat de duiven prima naar huis kwamen en dat de laatste paar achterblijvers keurig op zondag acte de présence gaven.

De laatste weken zijn het vooral de oostelijk wonende liefhebbers die de dienst uitmaken. Ook afgelopen zaterdag was dat weer het geval. In Bathmen is het Gerard Bolink die de snelste duif klokt en met 5 duiven in de top 10 de absolute uitblinker is van deze vlucht. Over Bertus vd Esschert uit Welsum schreven we al eerder: hij werd op het laatste nippertje lid van onze club en miste daardoor de eerste vluchten. Bertus is echter een prima liefhebber en nu zijn duiven een beetje in het ritme komen drukt hij zijn neus aan het venster met een keurige 2e plek en 3 duiven bij de eerste 10. Jan de Ruiter in Teuge geeft nog enig tegengas met een keurige 3e plaats maar echt heel tevreden zal hij over zijn overige aankomsten niet zijn. Frits en Marian van Brummen daarentegen zien een lichte stijgende lijn in hun prestaties en zullen hun 6e plaats als een lichtpuntje zien. Daarmee houden ze meteen de Twellose eer hoog. Net buiten de top tien zien we op de 12e plaats Rein Evers. Hoewel niet “keivroeg” zien we ook bij Rein een omslag in de prestaties. Met 6 van zijn 9 ingezette duiven in de punten heeft hij tevens het hoogste prijspercentage van deze vlucht.

Uiteraard waren er ook weer de 3 liefhebbers uit Deventer die inkorfden. De geweldige ‘524 van Marco Toering had deze zaterdag haar kompasje niet helemaal goed ingesteld en arriveerde een goed uur na de eerste aankomst van Gerard Bolink. Ook het beste paard struikelt weleens en haar baasje was dan ook blij met het feit dat ze “gewoon” wat laat was en er niet iets ergers was gebeurd. Nico Voskamp uit Diepenveen, die ook in Twello inkorft, klokte een paar mooie vroege duiven in zijn verenging.

Top 10 Twello: 1,4,7,8,10. Gerard Bolink, 2,5,9. Bertus vd Esschert, 3. Jan de Ruiter, 6. Comb. van Brummen