Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 13-09-2023

Freek Wagenaar sluit af in stijl

TWELLO-Afgelopen zaterdag werd de laatste vlucht van seizoen 2023 vervlogen. De jonge werden uiteindelijk gelost in Courtisols (375 km), een plaats waar tot zaterdag nog maar weinig duivenliefhebbers ooit van gehoord zullen hebben. De vlucht voor de natour werd vanwege te weinig belangstelling in de club niet gespeeld in Twello.

Met pijn en moeite werden er ook voor de laatste vlucht van de junioren nog voldoende liefhebbers gevonden die mee wilden doen. De hulp kwam dit keer vanuit Apeldoorn. Daar waren bij p.v. de Vale Ouwe, zoals ook in Twello, nog maar 3 liefhebbers die nog mee wilden doen. Omdat er altijd minimaal 5 liefhebbers moeten deelnemen was de rekensom snel gemaakt. De Apeldoornse liefhebbers reisden donderdagavond af naar Twello om hun duifjes in te zetten. Een mooie samenwerking.

Vanuit Twello werden duiven ingezet door Freek Wagenaar, die in de diverse klassementen hoog in de rangschikking stond, door José Bekhuis en door Rein Evers. Rein is met zijn kleine kolonie altijd van de partij op de daagse vluchten. Vanuit Apeldoorn kwamen de heren van Cittert, Huigen en Roskam naar Twello.
De duiven werden om 07.30 uur gelost en konden mooi profiteren van de koele ochtendwind. De eerste duiven vielen rond 12.30 uur, precies zoals verwacht, maar het verloop was niet flitsend. De vlucht was taaier dan verwacht wat werd toegeschreven aan de laag hangende bewolking die langer standhield dan voorspeld werd. Het duurde dan ook een klein uur voordat de eerste 10 duiven geklokt waren. Freek Wagenaar draait de eerste prijs wat meteen een mooie vroege is in groter verband. Hij en zijn José pakken 9 prijzen in de top 10. Rein Evers vinden we terug op plaats 6. Freek (2 x) maakt de top 12 vol.
De mannen uit Apeldoorn moeten allemaal nog iets langer wachten en draaien in de volgorde van Cittert, Huigen en Roskam. Ook hun duiven zijn weer een ervaring rijker voor de carrière als oude duif en daar was het hun om te doen.

De duiven mogen nu uitrusten van een zwaar seizoen en lekker werken aan hun nieuwe verenpak voor volgend jaar. Een uiterst belangrijke periode in de duivensport die door menig liefhebber nog weleens onderschat wordt. Een oud duivengezegde is niet voor niets: In de winter worden de prijzen voor het nieuwe jaar verdiend!

Top 12 Courtisols: 1,2,3,4,7,8,9,11,12. Freek Wagenaar, 5,10. José Bekhuis, 6. Rein Evers.