Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 16-08-2023

Late lossingen duivenvluchten
Dubbele zege Freek Wagenaar

TWELLO-Ook dit weekend stonden werden er twee vluchten georganiseerd voor de duivensporters. De jonge duiven waren aan hun 5e vlucht toe en werden donderdag ingezet voor ong. 305 km vanuit Niergnies. De duiven voor de natour, waar zowel oud als jong aan deelnemen, gingen vrijdagavond op transport naar het Belgische Lommel (125 km). Deze losplaats was echter niet vrij dus werd er een stukje verder gereden naar Heusden-Zolder (143 km)

De weersomstandigheden waren zaterdagmorgen van dien aard dat er niet gelost kon worden. Dan is het een kwestie van wachten. Telkens komen er nieuwe berichten op de diverse websites over hoe de ontwikkelingen zijn. Ondertussen houden de liefhebbers elkaar op de hoogte via de groeps-app van de club. Zo gaat de morgen voorbij en opeens heeft iemand gelezen dat de duiven gelost gaan worden. Het lange wachten is vergeten en er wordt alweer gerekend hoe laat de eerste duiven thuis kunnen zijn. Uiteindelijk werden de jonge duiven om 13.45 uur gelost en de duiven van de natour om 15.00 uur.

Heusden-Zolder
Met miniem verschil arriveerden de eerste duiven vanuit Heusden-Zolder net iets eerder dan de snelsten vanuit Niergnies. Op een gegeven moment kwamen ze door elkaar heen. Tegenwoordig met de elektronische klokjes is dat echter geen probleem, er wordt keurig in de display weergegeven welke duif en van welke vlucht zojuist het verlossende piepje produceerde.
In Voorst was het wederom Freek Wagenaar die het bal opende. Freek had maar 10 duifjes mee op de natour dus zou er geen sprake kunnen zijn van een totale overrompeling. Freek klokt zijn beide favoriete duiven in 10 seconden. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn partner José Bekhuis, die 1 duif mee had en op plek 3 dus alles thuis heeft. In de top 10 zien we nu wat meer variatie: Jan de Ruiter, Jan Ketelaar en Henk Boegborn draaien allemaal 1 of meer duifjes in de top. Alle liefhebbers draaien in de punten en de duiven kwamen goed naar huis. Daar draait het voor de meeste deelnemers om.

Niergnies
Voor de eerste vlucht met 2 nachten mand, wat weer een leermoment is voor de junioren, werden nog door 5 liefhebbers duiven ingezet. Freek en José hadden op de paar natourduifjes na hun volledige ploegen ingezet. Ook deze vlucht wordt gewonnen door Freek en weer is José derde. Ook nu weer duiven in de top 10 van Jan Ketelaar en Rein Evers. De vijfde deelnemer was Ben Besselink uit Bathmen die iets langer moet wachten maar ook keurig vijf van zijn 13 ingezette duifjes in de punten draait en daarmee ruimschoots zijn deel draait.
Ook hier kwamen de duiven goed na zodat het lange wachten op de lossingen toch nog een bevredigend einde kreeg.

Top 10 Heusden-Zolder: 1,2,4. Freek Wagenaar, 3 José Bekhuis, 5,7. Jan de Ruiter, 6,9,10. Jan Ketelaar, 8. Henk Boegborn.

Top 10 Niergnies: 1,2,4,5,9. Freek Wagenaar, 3. José Bekhuis, 6,7,10. Jan Ketelaar, 8. Rein Evers