Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 02-08-2023

Freek Wagenaar en Cor Wenink stellen orde op zaken

TWELLO-Met de allerlaatste marathonvlucht en de derde vlucht voor de junioren van dit seizoen was het een relatief rustige week voor de Twellose duivensporters. De oude duiven werden dinsdag ingezet voor Bergerac (925 km) en de jonge duiven werden vrijdagavond vervoerd richting het Belgische Tongeren (166 km)

Tongeren
De weersverwachtingen voor zaterdag waren niet echt om vrolijk van te worden. Sommige liefhebbers besloten om geen duiven in te zetten. Uiteindelijk bleek het, zoals zo vaak, allemaal mee te vallen en kon het konvooi van ruim 3100 duiven om 08.30 uur gelost worden. Daaronder bevonden zich 170 duiven die zijn ingezet in Twello. Na overwinningen van José Bekhuis en Albert Hendriksen was het wachten op de eerste zege van specialist Freek Wagenaar. Freek maakte de afgelopen weken al geweldige uitslagen, alleen de hoofdvogel was hem nog niet gegund. Met een duizelingwekkend aantal kopduiven werden de verhoudingen maar weer eens duidelijk gemaakt. De eerste 16 prijzen zijn voor Freek, die in totaal 36 van de 57 prijzen pakt. Tel daarbij de 8 prijzen van zijn partner José Bekhuis en we komen uit op een totale overrompeling van dit concours. Jan Ketelaar geeft nog de meeste tegenstand met plek 24 en 9 duiven in de uitslag. Voor Ben Besselink, Cor Wenink en Albert Hendriksen blijven slechts een paar kruimels over. Ook bij Rein Evers, die met een klein aantal duiven een geweldig seizoen beleeft, kwamen de duiven om onverklaarbare redenen zo laat naar huis dat hij de uitslag volledig mist. W.s weer één van de onverklaarbare mysteries van de sport. Gelukkig kwamen ze bij hem goed na en had hij zondagmorgen bijna alles thuis.

Bergerac
Bergerac is een overnachtvlucht. Door het slechte weer op vrijdag werd de lossing uitgesteld naar zaterdagmiddag om 13.30 uur en werden de duiven zondagmorgen al vroeg verwacht. De vroegste, en snelste, duif arriveerde om 07.03 uur bij Cor Wenink op de Worp. Cor is meestal de te kloppen man op de marathonvluchten. In de aanloop naar de zware vluchten raakte hij dit seizoen echter  op onverklaarbare wijze een aantal van zijn bewezen duiven kwijt. Waren ze in de hoogspanning gevlogen of had een roofvogel wel trek in een malse marathon duif? Niemand kan zeggen hoe het komt maar vooral op de marathon is het zaak dat de duiven wat ouder zijn en ervaring hebben opgedaan. Als dan deze ervaren duiven niet meer ingezet kunnen worden komt dit de kwaliteit van de vliegploeg niet ten goede. Nu aan het einde van het seizoen komen er weer jongere duiven boven drijven die laten zien over de vereiste klasse te beschikken. Buurman Went v.d. Steeg doet ook van zich spreken met een paar mooie vroege duiven. Annet Jutten, het hele seizoen al goed op dreef op de marathon, pakt keurig de 3e plek én het hoogste prijspercentage met 4/6. Natuurlijk draait ook Jan Ketelaar zijn gebruikelijke prijsduifje. Jan doet altijd mee en pakt altijd zijn prijsje.

Top 10 Tongeren: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. Freek Wagenaar

Top 10 Bergerac: 1,6,8,10. Cor Wenink, 2,5. Went v.d. Steeg, 3,4,9. Annet Jutten, 7. Jan Ketelaar