Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 26-07-2023

Bordeaux voor Annet Jutten
Albert Hendriksen pakt regiozege

TWELLO-Drie officiële vluchten en een trainingsvlucht stonden er voor zaterdag op het programma. De Marathonduiven werden dinsdag ingezet voor een vlucht vanuit Bordeaux (952 km). De sterke dagfondduiven hadden een nationale lossing in Issoudun (657 km) en de jonge duiven startten hun tweede vlucht in Heusden-Zolder (143 km). Daar werden gelijktijdig ook een aantal oude duiven gelost die waren ingezet voor een training waarvan geen uitslag werd gemaakt.

Bordeaux
Het seizoen loopt ten einde voor de oude duiven en dat is te merken aan de deelname. Voor Bordeaux werden precies 29 duiven ingezet, een mager aantal. De vlucht vanuit Bordeaux is een overnachtvlucht. De duiven worden op vrijdag gelost, in dit geval om 13.00 uur, en komen op zaterdag thuis. De afgelopen weken was het op dit soort vluchten de familie Nieuwenhuis, waarvan Annet Jutten als partner van John deel uit maakt, die de lakens uitdeelde. Ook deze keer was het raak. Om bijna 09.35 uur melde zich zaterdagmorgen de eerste duif van deze wedstrijd op de hokken van Annet Jutten. Deze duif maakt een mooie snelheid en wordt op alle niveaus mooi geklasseerd. Een klein uurtje later “valt” de tweede duif bij Annet en John op de klep, het was hun favoriete duif voor deze vlucht. Dan begint het een beetje te lopen en arriveren er ook duiven op de hokken bij Cor Wenink, Marianne en Frits van Brummen, Ladi Harezlak en in Diepenveen bij Nico Voskamp. Laatstgenoemde korft op de verre vluchten altijd in Twello in. Komende week dan echt de laatste vlucht voor de ouden met de klassieke overnachtvlucht vanuit Bergerac, Het zou mooi zijn wanneer het aantal van 50 deelnemende duiven overtroffen zou worden.

Heusden-Zolder
Vrijdagavond werden door 9 liefhebbers 199 jonge duiven aan de start gebracht voor hun tweede vlucht van dit seizoen. Voor sommige liefhebbers was dit de eerste vlucht omdat ze nog niet klaar waren met het zelf trainen van de jongen of omdat ze de eerste vlucht “skippen” omdat alle onervaren duiven samen voor heel veel stress zorgen. Daarom is de eerste keer in de grote vrachtwagen ook altijd een hachelijke onderneming. Alle ogen waren uiteraard, en terecht, gericht op Freek Wagenaar in Voorst. Hij heeft het spel met de junioren tot een ware kunst verheven. Vorige week gaf hij al zijn visitekaartje af met een prachtige serie vroege duiven. Ook dit keer maakte Freek een fantastisch reeks want hij kreeg zomaar 17 duiven tegelijk thuis die in een halve minuut “in” de klok zaten. Het leek “kat in het bakkie”. In Twello, grotere afstand dus meer vliegtijd, dacht Albert Hendriksen daar anders over. Bij hem arriveerden een paar minuten later 4 jonge duiven tegelijk. Deze treuzelden minimaal en zorgden er voor dat de 4 eerste prijzen precies voor de neus van Freek werden weggekaapt. In de uitslag zien we een ware overrompeling door Freek, plek 5 t/m 23 is zijn deel, voordat Albert zijn 5e duifje klokt en ook andere liefhebbers hier en daar een duifje tussen het geweld uit Voorst weten te klasseren. In totaal pakt Freek 45 van de 67 te verdienen prijzen.
De 2 eerste duifjes van Albert, die ook op de hogere niveaus de 1e en 2e prijs pakken tegen meer dan 3400 duiven, komen allebei voor 100% bij clubgenoot Jan de Ruiter vandaan. Albert en Jan hebben een goede band met elkaar en bellen en mailen elkaar meermaals per week over duivenditjes en datjes. Jan is, net als Albert zelf, nooit te beroerd om hier en daar eens een (jonge) duif weg te geven. De winnaar van de eerste prijs heeft Albert zelf gefokt uit 2 duiven die hij al eerder van Jan kreeg en de winnaar van de 2e prijs komt rechtstreeks uit Teuge vandaan. Mooi dat clubgenoten zo kunnen delen in elkaars successen.

Issoudun
De laatste dagfondvlucht van dit seizoen werd de nationale, heel Nederland lost tegelijk, vlucht vanuit Issoudun. Ook nu weer een klein aantal duiven met ook deelname van Peter Voskamp (voormalig lid van Steeds Verder) uit Deventer/Colmschate en weer Nico Voskamp uit Diepenveen. Peter vertrouwde mensen van de klokkencommissie toe dat hij zijn 8 beste duiven had ingezet en dat ze goed in vorm waren. Dat hebben ze geweten in Twello. Om 14.40 uur arriveert de eerste duif in Colmschate en binnen 3 minuten staan er 5 op de klok. Dit op een afstand van ruim 662 kilometer voor Peter. Een meer dan geweldige prestatie derhalve. Het kruimelwerk is voor Gerard Bolink en Jan de Ruiter die beiden 5 duiven hadden ingezet en toch nog respectievelijk 2 en 3 duiven in de prijzen draaiden. Daartussen klokt Peter ook nog even zijn 6e duif, alsof het allemaal al niet erg genoeg was. Uiteraard is het laatste een beetje cynisch bedoeld maar er was op deze vlucht echt sprake van een hoofdrol met enkele figuranten. Een andere keer is het weer anders.

Top 10 Bordeaux: 1,2,8,9. Annet Jutten, 3,4,6. Cor Wenink, 5. Comb. v. Brummen, 7. Ladi Harezlak, 10. Nico Voskamp

Top 10 Heusden-Zolder: 1,2,3,4. Albert Hendriksen, 5,6,7,8,9,10. Freek Wagenaar

Top 11 Issoudun: 1,2,3,4,5,7. Peter Voskamp, 6,11. Gerard Bolink, 8,9,10. Jan de Ruiter