Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 19-07-2023

Eerste zege debutante José Bekhuis
Jan de Ruiter sluit af in stijl

TWELLO-Met de eerste vlucht voor de jonge duiven en de laatste snelheidsvlucht voor de oude duiven komt er schot in het seizoen. Niet dat het nu met een paar weken over is, het seizoen loopt door tot zaterdag 9 september, maar het wordt allemaal wat overzichtelijker met minder vluchten in minder categorieën.

Asten (95 km)
Voor de jonge duiven werd de vlucht vanwege de te verwachten warmte en wind zo’n 30 km ingekort. Doordat er relatief vroeg gelost kon worden speelden in de ochtend beide factoren eigenlijke nauwelijks een rol. In Twello werden 122 duiven ingezet, een erg laag aantal voor een eerste wedvlucht voor de junioren. Er was ook een lichtpuntje want het was de eerste vlucht van een nieuw lid van onze club. José Bekhuis, de partner van Freek Wagenaar, Had zich afgelopen jaar aangemeld als lid en gaat net als Freek met wat jonge duiven spelen. Zij korfde dus vrijdag voor de eerste keer van haar leven een aantal (jonge) duiven in.
Zoals gezegd werden de duiven mooi op tijd gelost en met een lekker briesje op de staart werden er snelheden van ruim 90 km/uur gehaald. Zaak dus weer om het kompasje goed te hebben staan, voor ze het weten zitten ze in Wapenveld of Heerde. Bij specialist Freek Wagenaar, en nu dus ook bij José, arriveerde rond 08.33 uur een koppeltje duiven boven de hokken. Het was al snel duidelijk dat er een aantal vreemdelingen tussen zat want van snel landen was geen sprake. Uiteindelijk werden de eerste piepjes van de elektronische systeem waargenomen door de aanwezige supporters en bleek dat Freek en José op exact dezelfde tijd een duif geklokt hadden. Na het uitlezen van de klokken bleek dat José de overwinning wegkaapt voor Freek en daarmee haar debuut extra glans geeft. In Voorst wordt een prachtige uitslag gemaakt en zijn de visitekaartjes alweer afgegeven. Jan Ketelaar en Rein Evers wurmen zich, zoals vaker het geval is, er nog met enige moeite tussen. Ook opvallend is dat alle prijzen verdiend worden door leden van buiten Twello. Steeds Verder, Twello doet haar naam daarmee geen eer aan.

Nanteuil (413 km)
Op de laatste midfondvlucht van seizoen 2023 werden ook nog maar 36 duiven ingezet. Het was een zwaar seizoen met overwegend hoge temperaturen en tegenwind. Veel liefhebbers willen hun duiven niet meer plagen of leggen zich toe op andere disciplines. Jan de Ruiter uit Teuge had nog een leuk ploegje bij elkaar gevonden en vindt 7 van zijn 8 ingezette duiven terug in de top 10, een waardige afsluiting van dit onderdeel waarop hij dit jaar bijna alle vluchten heeft gewonnen. Ook nu weer tegenstand uit de bekende hoek. Gerard Bolink, Jan Ketelaar en Rein Evers maken de top 10 vol.

Voor de komende 2 weken staan er voor de oude duiven nog 2 marathonvluchten en 1 dagfondvlucht op het programma. Dan is dat klaar en wordt er naast de jonge duiven door oud en jong samen gestreden op de 5 natourvluchten. Een onderdeel dat zich altijd op een mooie deelname mag verheugen.

Top 10 Asten: 1. José Bekhuis, 2,3,4,8,9,10. Freek Wagenaar, 6. Jan Ketelaar, 7. Rein Evers

Top 10 Nanteuil: 1,2,3,4,5,8,9. Jan de Ruiter, 6. Gerard Bolink, 7. Jan Ketelaar, 10. Rein Evers.