Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 12-07=2023

Mooie winnaars wedvluchten
Annet Jutten stunt op marathon

TWELLO-Met een trainingsvlucht op dinsdag en drie wedvluchten op vrijdag/zaterdag was er weer eens sprake van een overvol programma. Het aantal duivenliefhebbers daalt jaarlijks met een paar procenten, wellicht zou er eens gekeken moeten worden of deze versnippering geen halt kan worden toegeroepen. Dit zal moeilijk worden omdat er veel verschillende disciplines zijn en iedereen graag zijn of haar spelletje speelt.

Cahors (960 km)
Dinsdagavond werden de marathonduiven voor Cahors ingezet voor een overnachtvlucht. De duiven werden op vrijdag om 11.00 uur gelost. Ze vliegen dan door tot het donker wordt, nemen rust en gaan de volgende vroege ochtend weer op pad voor het laatste stuk. In Twello arriveerde er om 09.21 uur een knalvroege duif op de hokken van Annet Jutten en John Nieuwenhuis. De afgelopen weken schreven we al over deze duiven houdende familie. Naast John en Annet maken ook Gerrit en Christien Nieuwenhuis deel uit van dit geheel. Er wordt gespeeld op 2 locaties, 1 op naam van Annet en de ander op naam van Gerrit en John, gezamenlijk de Comb. Nieuwenhuis genaamd. Christien is de onmisbare stille kracht achter de schermen.
Het hele duivengebeuren scheerde in Twello dit seizoen nog geen erg hoge toppen. Onderling was er vaak een mooie strijd maar in het grotere geheel speelde Steeds Verder een bescheiden rol. Met deze mooie vroege duif, ruim in de top 10 binnen de gehele afdeling, zet Annet Twello weer een beetje op de kaart. Met ook de 2e prijs en nog een duifje in de top 10 sluit de familie Nieuwenhuis/Jutten een mooi duivensportweekend af. Verder zien we in de top 10 Cor Wenink (4x), die er bijna altijd bij zit op de marathon maar dit seizoen nog niet de echte vorm op de hokken heeft. Nieuwkomer Ladi Harezlak uit Terwolde scoort weer hoog met zijn favoriete duif. Jan Ketelaar maakt met 2 duifjes de top 10 vol.

Chimay (273 km)
Als 2e moesten de snelheidsduiven vanuit Chimay arriveren. Rein Evers, bezig met een sterk seizoen, tekent voor de 1e prijs. De afgelopen weken scoorde Rein steevast de hoogste prijspercentages, nu is dat wat minder maar de eerste prijs vergoedt veel. Jan Ketelaar en Jan de Ruiter verdelen ieder met 4 duifjes het grote gros aan prijzen in de top. Ook nu weet Ladi Harezlak op nr. 5 een mooie kopduif te draaien. Met een concoursduur van precies een uur was er sprake van een taaie vlucht

Gray (568 km)
Voor de dagfond stond in eerste instantie een vlucht vanuit Vierzon gepland, deze werd door verschillende oorzaken (o.a. vanwege de hitte) flink ingekort. Uiteindelijk kwam men uit bij de Engels klinkende plaats Gray. Deze schijnt echter wel degelijk in Frankrijk te liggen. Op de meldlijst stond heel lang de naam van de Comb. van Brummen op de 1e plaats. Het venijn zat echter in de staart. Zoon Sven van Brummen had ‘s middags verplichtingen en kon dus zijn enige ingezette duifje niet opwachten. Uiteraard stonden er een bakje voer en heerlijk fris water klaar voor als ze zou mogen arriveren. Toen Sven later op de dag weer thuis kwam zag hij tot zijn grote “schrik” dat zijn ‘649 al lang en breed haar hok had weten te bereiken. Snel werd de duif alsnog aangemeld en meteen bleek dat ze de hoogste snelheid van deze middag gerealiseerd had. Daarmee Marianne en Frits op een ludieke manier naar de 2e plaats verwijzend. In de top 10 zien we 8 verschillende namen waarbij ook de inkorvers “van buiten” zich niet onbetuigd laten.

Mooie winnaars
In de kop staat het. Waarom mooie winnaars? Nou omdat alle drie winnaars niet alleen prima met hun duiven spelen maar omdat zij daarnaast nog heel wat uurtjes besteden aan het draaiende houden van de club.
Annet is bijna bij elke inkorving of afslag aanwezig om de uitslagen te maken. Daarnaast verzorgt ze de wedvluchtadministratie, de financiële afhandeling van de vluchten én is ze ook nog eens bestuurslid.
Rein verzorgt samen met Hans Boveree alles rondom de bar. Ook staat hij altijd klaar als er werkzaamheden zijn. Van schoonmaak tot duiven vervoeren naar Wezep, op Rein wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan.
Sven is, gezien de leeftijdsopbouw van de club, nog bijna een jeugdlid. Vader in een druk gezin met kleine kinderen, full-time werkend en daarnaast de functies van voorzitter én secretaris combinerend. Ook hij maakt regelmatig een ritje naar Wezep om de duiven aan te leveren en is ook nog in de weer om allerlei acties rondom de club te coördineren om zo te proberen de nodige centjes voor de club binnen te schrapen.

Mooi dat juist deze 3 liefhebbers in hetzelfde weekend een 1e prijs winnen. Proficiat!!

Top 10 Cahors: 1,2,7. Annet Jutten, 3,5,6,10. Cor Wenink, 4. Ladi Harezlak, 8,9. Jan Ketelaar

Top 10 Chimay: 1. Rein Evers, 2,4,8,10. Jan Ketelaar, 3,6,7,9. Jan de Ruiter, 5. Ladi Harezlak

Top 10 Gray:1. Sven van Brummen, 2. Comb. van Brummen, 3. Gerard Bolink, 4. Rein Evers, 5, Arjan Zoetbrood, 6,7. Nico Voskamp, 8,9. Werner v.d. Steeg, 10. Stefan Jansen.