Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 05-07-2023

Comb. Nieuwenhuis wint Ruffec
Gerard Bolink excelleert op Melun

TWELLO-De weerprofeten waren het al snel eens: zaterdag zou een slechte dag voor de duivensport worden. Gelukkig werden de duiven van de lange afstand al, zoals gepland, vrijdagmorgen om 07.15 uur gelost. De duiven voor de middenafstand, normaliter op zaterdag los, moesten een extra nachtje in de manden bivakkeren omdat alle vluchten voor zaterdag werden uitgesteld naar zondag.

Ruffec (813 km)
Binnen de marathonvluchten zijn er vluchten die rond het middaguur gelost worden (overnacht) en vluchten waarbij de duiven zo vroeg mogelijk gelost worden. Die laatste worden, hoe origineel, ochtendlossingen genoemd. Er staat echter maar 1 officiële ochtendlossing op het programma en dat was dit jaar vanuit Ruffec.
de deelname binnen Steeds Verder was met 29 duiven niet geweldig. Na bijna 11 uur vliegen meldt het eerste duifje zich op de hokken van Gerrit en John Nieuwenhuis. Een mooie opsteker voor deze zeer gedreven combinatie waarbij ook de dames Christien Nieuwenhuis en Annet Jutten meer dan hun steentje bijdragen. De start van het seizoen verliep door lichamelijke ongemakken bij beide heren zeker niet zoals ze het zich wensten. Dat ze nu na meerdere weken spel de 1e én 3e prijs winnen zal hen deugd doen en wordt hen ook door iedereen van harte gegund. Uiteraard zit Jan Ketelaar er ook weer mooi bij. Hij lijkt dit seizoen een abonnement op de 2e plaats te hebben. De mooiste serie komt van Marianne en Frits van Brummen met 75% (3/4) prijs. Op plek 5 zien we Annet Jutten, die ook onder eigen naam speelt, terug. Cor Wenink begint voor het mooie iets te laat maar draait toch nog 3 duiven in de prijzen.

Melun (466 km)
De duiven van de middenafstanden werden op zondag om 08.15 uur gelost in Melun. Met een stevig windje op de staart werden hoge snelheden gehaald. Na ongeveer 5,5 uurtjes vliegen werd de eerste duif aangemeld door Rein Evers in Wilp-Achterhoek. Dan is het altijd even spannend omdat Rein op één van de kortste afstanden zit en dus nog voorbij gestreefd kan worden door de deelnemers met grotere afstanden. Dat was helaas voor hem zondag ook het geval. Gerard Bolink uit Bathmen woont hemelsbreed 12 km verder van Melun dan Rein. De duiven van Gerard mogen dus wat langer over deze afstand doen. Dat doen ze dan ook met verve. Volgens de mannen die de duiven in de manden doen tijdens het inkorven zagen Gerards duiven er al weken uit om door een ringetje te halen. Nu de wind wat draait naar de westkant slaat hij meteen toe met het hele erepodium en 6 duiven in de top 10. Rein Evers moet het uiteindelijk doen met de 4e plek. Comb. van Brummen (2x), ook nu weer 80% (4/5) prijs, en Jan Ketelaar maken de top 10 vol.

Komende week draaien de duivenliefhebbers helemaal op volle toeren met een oefenvlucht voor oude en jonge duiven en 3 echte wedvluchten. Genoeg te doen dus.

Top 10 Ruffec: 1,3. Comb. Nieuwenhuis, 2. Jan Ketelaar, 4,7,10. Comb. van Brummen, 5. Annet Jutten, 6,8,9. Cor Wenink.

Top 10 Melun: 1,2,3,5,6,8. Gerard Bolink, 4. Rein Evers, 7,10. Comb. van Brummen, 9. Jan Ketelaar.