Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 28-06-2023

Jan de Ruiter wint Chimay
Chateauroux voor Comb. van Brummen

TWELLO-Eindelijk werd er dan ander weer voorspeld. De duiven zouden te maken krijgen met meer westelijke wind en niet te hoge temperaturen in de ochtend. Er stonden weer 2 vluchten op het programma. De snelheidsduiven gingen naar Chimay voor een vluchtje van 275 km. Voor de sterke dagfondduiven stond de aansprekende vlucht vanuit Chateauroux (682 km) geprogrammeerd.

Chimay
De 145 duiven in Chimay werden mooi op tijd, om 07.15 uur, gelost. Er werd rekening gehouden met veel hogere snelheden dan de afgelopen weken. Zouden de duiven dan eindelijk weer eens een relatief makkelijk vluchtje krijgen? De eerste meldingen kwamen uit Terwolde bij Hans Boveree en Jan Ketelaar vandaan. Met snelheden van ruim 1400 mtr/min was het inderdaad een snelle vlucht waarbij het meer aan komt op goed navigeren dan spierkracht. Ondertussen was ook de eerste duif van Jan de Ruiter uit Teuge gemeld en bleek hij toch weer de eerste prijs voor de mannen uit Terwolde weg te kapen. Even later was het Gerard Bolink uit Bathmen, grotere afstand, die zijn eerste duifje aanmeldde. Een mooie 4e plaats is zijn deel. Deze heren verdelen op één plek na de gehele top tien. De “vreemde eend” in de bijt is Albert Hendriksen die met plaats 9 de Twellose eer hoog houdt. Kijkend door de uitslag valt het sterke spel van de laatste weken van Hans Boveree op, nu ook weer 80% (4/5) prijs. Rein Evers scoort weer 100% (4/4) hoewel hij nu iets later begint. Sven van Brummen draait zijn enige ingezette duif ook keurig op tijd en scoort dus ook 100%. Volgende week is er de zware midfondvlucht vanuit Melun (475 km), de liefhebbers zullen weer gedoseerd inkorven.

Chateauroux
Deze losplaats is een begrip in de duivensport. Met een afstand van gemiddeld 682 km voor de Twellose liefhebbers is het een vlucht die alleen door de allersterkste duiven gevlogen wordt.
Ook nu was er weer een aantal liefhebbers “van buiten” dat de duiven inzette in Twello. Daarmee kwam het totaal van ingezette duiven precies op 50 uit. Er werd, met in het achterhoofd de snelheid van ’s morgens, flink gerekend om de aankomsttijd te bepalen. Uiteraard gaan de kilometers flink mee wegen en ook de temperaturen liepen ’s middag weer flink op. Welke invloed dit op de vliegduur heeft laat de snelheid van de winnende duif zien: 1140 mtr/min. Om Bijna 17 uur arriveerde bij Marianne en Frits van Brummen de winnende duif, vliegduur bijna 10 uur, na een lossing om 07.00 uur. Het duurde ruim een half uur voordat de 2e Twellose duif zich aandiende. Rein Evers, Mr. 100%, tekent voor de 2e prijs en scoort ook op deze loeizware dagfondvlucht weer 2 op 2. Zijn 2e duif is de gekende ‘818 die al heel wat kilometers gemaakt heeft dit seizoen maar uit het goede hout gesneden lijkt. Ook de deelnemers van de andere clubs draaien prima hun percentage maar komen uiteraard niet in de verenigingsuitslag van Steeds Verder. Arjan Zoetbrood (Apeldoorn) en Nico Voskamp (Diepenveen) laten zien ook zeer taaie duiven onder de pannen te hebben. Ondertussen meldt Jan de Ruiter vanuit Teuge 2 aankomsten, komt bij de Comb. van Brummen de 2e duif aan en flikt Sven van Brummen het opnieuw om zijn enige ingezette duifje te klasseren. Jan de Ruiter draait zijn 3e duifje en daarmee zijn de prijzen verdiend.

Komende week vindt de eerste oefenvlucht voor de jonge duiven plaats. Dan komt er weer een discipline bij en worden het hele drukke weken voor de vrijwilligers van de club met soms wel 4 vluchten om in te korven. Samen klaren zij de klus en dat geeft een goed gevoel.

Top 10 Chimay: 1,5,7. Jan de Ruiter, 2. Hans Boveree, 3,8. Jan Ketelaar, 4,6,10 Gerard Bolink, 9. Albert Hendriksen

Top 8 Chateauroux: 1,6. Comb. van Brummen, 2,5. Rein Evers, 3,4,8. Jan de Ruiter, 7. Sven van Brummen