Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 21-06-2023

Eerste overwinning Jan Ketelaar
Clean-sweep voor Rein Evers

TWELLO-Met een ingekorte midfondvlucht en de klassieke overnachtvlucht vanuit St. Vincent (1100 km) op het programma was er voor alle spelers weer de mogelijkheid om duiven in te korven. Dat de zware weersomstandigheden, warm en noordoostelijke wind, er flink in hakken bij sommige liefhebbers bleek ook dit keer weer aan de magere deelname. Voor Laon (342 km) werden vrijdag 103 duiven gezet en op dinsdag waren er slechts 21 duiven voor St. Vincent.

Gien
Eerst moeten we nog even terug naar vorige week. Toen werd de dagfondvlucht vanuit Gien (562 km) ook een overnachtvlucht. De prijzen waren op de dag van lossing niet verdiend en daarom moest er, na een dag uitstel, op maandag nog geklokt worden. Zoals we schreven is het Jan Ketelaar die steeds dichter bij zijn eerste overwinning van dit seizoen kwam. Vorige week was het dan zover en schreef hij de overwinning op Gien op zijn naam. De duiven vallen mondjesmaat en de 7 prijsjes worden verdiend door 6 liefhebbers. Alleen winnaar Jan ketelaar pakt 2 prijsjes, de eerste en de laatste!

Laon
De midfondduiven werden ingekorfd voor Laon. Doordat deze afstand een stuk korter is dan er in eerste instantie in het vliegprogramma stond, was het ook mogelijk de duiven op vrijdag in te korven in plaats van op donderdag. In Frankrijk was het iets ander weer dan hier. Het was er frisser en de wind blies meer uit westelijke richtingen. Eindelijk was er weer eens een flink aantal duiven dat meer dan 1200 mtr/min maakte. Uiteraard waren alle ogen weer gericht op Jan de Ruiter. De laatste weken domineert hij het snelheidsspel en dat lijkt, gezien de uitslag van zaterdag, nog wel even zo te blijven. Jan wint de eerste prijs en met 8 duiven in de top tien overklast hij alle opponenten. Jan Ketelaar komt met de 2e plek dicht in de buurt en Rein Evers (plek 7) doet ook weer zijn plicht, ditmaal met een 100% (6/6) score.

St. Vincent
Op de Koninginneklassieker onder de duivenvluchten werden maar 21 duifjes ingezet. Steeds Verder zorgde voor 13 duiven en Arjan Zoetbrood kwam gelukkig nog uit Apeldoorn met een achttal strijders. Arjan heeft hele taaie duiven onder de pannen en doet het elk jaar heel goed op de marathon. Meestal is hij ook de snelste als hij in Twello inkorft. Ditmaal liet hij er geen twijfel over bestaan hoe de verhoudingen liggen. Met plaats 1,2,3 en 4 maakt hij een prachtige uitslag. Cor Wenink, Stefan Jansen en Marianne en Frits van Brummen maken het 7-tal prijzen vol.

Na deze zware vluchten is het de taak van de liefhebber om de duiven de komende dagen, of weken, weer goed te laten herstellen en op krachten te laten komen zodat ze verderop in het seizoen nog een keertje kunnen worden ingezet. Fondduiven worden, al naar gelang de zwaarte van de vluchten slechts 2 of 3 keer per seizoen gespeeld. In extreme gevallen is het soms mogelijk om ze 4 keer te spelen maar dit is slechts bij hoge uitzondering.

Top 7 Gien: 1,7. Jan Ketelaar, 2. Gerard Bolink, 3. Comb. v. Brummen, 4. Sven v. Brummen, 5. Rein Evers, 6. Stefan Jansen

Top 10 Laon: 1,3,4,5,6,8,9,10. Jan de Ruiter, 2. Jan Ketelaar, 7. Rein Evers

Top 7 St. Vincent (Nat. Inkorf Centrum) 1,2,3,4. Arjan Zoetbrood (Ap.), 5. Cor Wenink, 6. Stefan Jansen, 7. Comb. v. Brummen