Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 14-06-2023

Hoge prijspercentages kopvliegers
Jan de Ruiter weer dagwinnaar

Twello-Vorige week werd er wederom voor 2 vluchten ingekorfd. Donderdag gingen de dagfondduiven in de mand voor hun vlucht vanuit La Ferte St. Aubin (585 km) wat iets ten zuiden van Parijs ligt. De snelle duiven (vitesse) werden vrijdag ingezet voor weer een vlucht vanuit Niergnies, wat toch ook al bijna 310 km behelst voor Twello.

Ten tijde van het inkorven werden de weersvooruitzichten steeds meer zomers. De duiven hebben al bijna elke week een zware vlucht met lage snelheden, en dus veel vlieguren, voor de kiezen gekregen. Afgelopen weekend zou de kroon spannen. Sommige liefhebbers namen het zekere voor het onzekere en hielden een gedeelte van de duiven thuis om deze te sparen voor de komende weken. Anderen korfden helemaal niet in, en geven daarmee aan zich meer om hun duiven te bekommeren dan om een paar punten voor een kampioenschap. Uiteraard kunnen goed getrainde en goed verzorgde duiven wekelijks een uurtje of 6 vliegen goed aan maar als het al niet lekker loopt is het risico van verspelen alom aanwezig.

Niergnies
De duiven in Niergnies werden zaterdagmorgen om 06.45 uur gelost, het wachten kon beginnen. Zoals de laatste weken het geval is kwam ook nu weer de eerste melding vanuit Teuge bij Jan de Ruiter. Jan rijgt de overwinningen aaneen alsof het een parelsnoer betreft. Een mooie uitdaging voor de anderen om hem eens de voet dwars te zetten. Ook ditmaal was het Rein Evers die weer het dichtst bij Jan in de buurt kwam met plek 2. Rein zijn prijspercentage was weer prima met 4/5 duiven in de prijzen (80%) Op plek 3 zien we Hans Boveree. Hans is ook een liefhebber die relatief weinig duiven inkorft. Dan val je vaak niet zo erg op maar ook dit keer scoort hij een fraai prijspercentage van 75% (3/4). Dan is het weer Jan de Ruiter die er een paar achter elkaar klokt. Na de eerste duif weigerde het elektronische kloksysteem van Jan alle diensten. Na wat gepruts aan stekkertjes en kabels kreeg Jan zijn klokje weer aan de praat en kon zodoende zijn duiven nog een keertje handmatig over de antenne halen. Uiteraard gaat daarmee kostbare tijd verloren. Jan Ketelaar zit er wekelijks goed bij en zit eigenlijk te wachten op een eerste prijs. Deze zit er zeker aan te komen, dat kan niet missen. Plek 8 is voor Henk Boegborn. Henk had vanwege ziekenhuisopnames een minder gladde aanloop naar de vluchten toe en moest op een relatief grote afstand instappen. Nu zijn duiven enigszins in het ritme komen draait hij meteen 2 vroege duiven want ook plek 13 is voor Henk. Plek 9 is voor Marianne en Frits van Brummen die ook nu weer 80% (4/5) prijs spelen met dus een mooie vroege. Jan de Ruiter maakt met zijn 5e duifje de top tien vol. Iets verderop vinden we de marathonliefhebbers Comb. Nieuwenhuis (11e) en Annet Jutten (15e) in de uitslag. Een teken dat hun langeafstand duiven ook in het ritme komen en dat vluchten niet alleen voor de supersnelle sprinters zijn.

La Ferte St. Aubin
Dan zou hier het verslag van de dagfondvlucht vanuit La Ferte moeten staan. Het weer was echter ten zuiden van Parijs zaterdag van dien aard dat er niet gelost kon worden. De duiven werden teruggereden naar Gien (563 km) waar zondagmorgen om 07.10 uur gelost werd. Het werd een loeizware vlucht waarvan ten tijde van het tikken van dit verslagje nog geen uitslag bekend was. Dat nemen we volgende week dan maar mee.

Top 10 Niergnies: 1,4,5,6,10. Jan de Ruiter, 2. Rein Evers, 3. Hans Boveree, 7. Jan Ketelaar, 8. Henk Boegborn, 9. Marianne en Frits van Brummen