Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 07-06-2023

Ladi Harezlak wint bij debuut
Sven van Brummen scoort volle bak

TWELLO-Onder prachtige weersomstandigheden werden afgelopen weekend 2 vluchten afgewerkt. De marathonduiven werden vrijdagmiddag om 13.00 uur gelost voor een vlucht van 788 km vanuit Limoges en de midfondvlucht werd dit keer vervlogen vanuit Chalons en Champagne (386 km)

Limoges
Voor deze overnachtvlucht, de duiven worden op vrijdag gelost en komen in de loop van de zaterdag thuis, werden in Twello 47 duiven ingezet. Daarvan waren er 13 van Apeldoornse makelij, van liefhebbers die in Twello hun duiven inzetten.
Arjan Zoetbrood is 1 van de Apeldoornse liefhebbers die altijd de duiven voor de verre vluchten in Twello inkorft. Hij beschikt over een hok met prima duiven voor deze afstanden dat heeft hij in het verleden meermaals bewezen. Ook dit keer kwam de eerste melding van hem. Met 6 duiven in de top tien van het Nationaal Inkorfcentrum, zoals dat zo mooi heet, was hij meer dan de uitblinker. Met het afslaan van de klokken om 18.30 uur hadden alle 10 duiven van hem de thuishaven weer weten te bereiken.
In Twello ging de hoofdvogel naar Ladi Harezlak. Ladi, met Poolse voorouders en een Brabantse tongval, werd vorig jaar na een verhuizing naar Terwolde lid in Twello. Hij speelde altijd alleen de marathonvluchten maar gaat zich nu ook toeleggen op het kortere werk. Dat hij voor de marathon goede duiven onder de pannen heeft bewees hij met de eerste prijs op zijn eerste vlucht op de overnachting. Cor Wenink wordt keurig 2e en laat met nog een paar mooie prijsduiven zien dat hij ook dit jaar weer de te kloppen man is. Annet Jutten wordt keurig 3e na een minder gelukkige voorbereiding van het seizoen. Went vd Steeg, Jan Ketelaar en de Comb. van Brummen maken de top 10 vol. Het was terugkijkend een mooie vlucht om het seizoen mee te beginnen.

Chalons en Champagne
De midfondduiven stonden voor hun eerste vlucht met 2 nachten mand. Zodra de afstanden zo groot worden dat de losplaats niet meer fatsoenlijk in 1 nacht bereikt kan worden, worden de duiven op donderdagavond op pad gestuurd. Dit betekent dat ze onderweg voer en water krijgen. Voor veel duiven een nieuwe ervaring.
Evenals de afgelopen weken waren de ogen weer gericht op Jan de Ruiter in Teuge. Jan rijgt de overwinningen aan elkaar de laatste weken. Ook nu gaat de eerste prijs naar Jan maar dit keer staan er toch anderen bij hem op het erepodium. Jan Ketelaar en Rein Evers (2x) volgen op gepaste afstand maar zijn beide toch sneller dan de 2e duif van Jan op plek 5. Verder maken Rein Evers, Albert Hendriksen, Gerard Bolink en Jan de Ruiter (2x) de top tien weer compleet. Sven van Brummen vinden we op plek 11 met zijn favoriete “877”. Sven heeft slecht 2 duifjes in de strijd en met plek 50 voor zijn nummer 2 scoort hij het hoogste prijspercentage.

Top 10 Limoges Twello: 1. Ladi Harezlak, 2,5,6. Cor Wenink. 3,7. Annet Jutten, 4. Werner v.d. Steeg, 8,10. Jan Ketelaar, 9. Marianne en Frits van Brummen.

Top 10 Chalons en Champagne: 1,5,9,10. Jan de Ruiter, 2. Jan Ketelaar, 3,4,6. Rein Evers, 7. Albert Hendriksen. 9. Gerard Bolink