Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 10-05-2023

Meevaller voor duivenliefhebbers
Dubbel winst Jan de Ruiter

TWELLO-Onder veel voorbehoud werd er de afgelopen week naar het weer van zaterdag gekeken. De vooruitzichten waren niet gewoon slecht maar heel slecht. Vrijwel het hele weekend zou het regenen en de kansen dat de duiven gelost konden worden waren heel klein. Vrijdag werd het allemaal al wat rooskleuriger en zaterdagmorgen om 09.10 uur werden de laatste Nederlandse duiven al gelost in België.

Het leek een herhaling van zetten van 2 weken terug. Ook toen hele slechte vooruitzichten en op zaterdag prima vliegweer voor de duiven. Sommige liefhebbers besloten toen helemaal niet mee te doen waar ze later toch wel een beetje spijt van hadden. In deze moet er vanuit worden gegaan dat de verzorgers van de duiven hun verantwoordelijkheid nemen en er niet gelost gaat worden als dat niet kan. Desnoods komt het konvooi dan terug naar de verenigingen om de duiven “thuis” af te leveren.

Gelukkig viel het dus allemaal mee en was er sprake van redelijk mooie vlucht. De wind speelt altijd een rol en de ene keer zit het mee en de andere keer tegen. Momenteel, met veel oost in de wind, zit het voor Twello niet echt mee als we naar groter verband kijken. Daar is niks aan te doen, dat wordt ook wel weer anders.

Bij Steeds Verder vallen de eerste 2 duiven in Teuge bij Jan de Ruiter. Jan is een echte kenner van duiven en heeft al menig kampioensduif gefokt. Deze 2 duiven zaten flink vooruit in de club en hadden dus duidelijk een kortere route aangehouden dan de rest. Rein Evers, de man die vorige week zijn hok iets aanpaste, komt het dichtst in de buurt met plek 3. Na de 3e duif van de Ruiter is het in Terwolde Jan Ketelaar die binnen een paar minuten 4 duiven ziet arriveren waaronder zijn 1e en 2e getekende, zijn favorietjes. In Twello wurmt Albert Hendriksen zich er nog tussen en in Bathmen doet Gerard Bolink dat. Met veel oostenwind ligt Bathmen in het geheel niet gunstig maar toch wordt daar goed gedraaid. Dat belooft wat voor als de wind gaat draaien.
Na goed 20 minuten waren er 111 duiven thuis waarmee de prijzen verdiend waren. Her en der miste er nog een duifje maar nu ze al wat in het ritme zitten komen deze nog wel na. Teveel meevliegen met de wind betekent dat er, om weer thuis te komen, flink tegen de wind in gevlogen moet worden. Dat kost uiteraard wat tijd.

Top 10: 1,2,4. Jan de Ruiter, 3 Rein Evers, 5,7,9,10. Jan Ketelaar, 6. Albert Hendriksen, 8. Gerard Bolink