Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 26-04-2023

Albert Hendriksen slaat toe
Duivensportseizoen van start

TWELLO-Na 2 oefenvluchten stond afgelopen zaterdag de eerste wedvlucht van seizoen 2023 te wachten. De weersvooruitzichten waren vooraf niet best maar toch werden er door 13 liefhebbers in totaal 212 duiven aan de start gebracht.

Heusden-Zolder
De eerste wedvlucht is altijd spannend, vooral omdat in de loop van de week het er niet op leek dat er een soepel vluchtje te wachten stond. Op zaterdagmorgen leken de weersomstandigheden echter enorm mee te vallen. Om 09.30 uur kregen de in totaal 5150 duiven van Regio Noord Oost, waaronder dus 212 stuks van Steeds Verder, de vrijheid in het Belgische Heusden-Zolder voor een gemiddelde afstand tot Twello van 144 km.
Het wachten en rekenen kon beginnen. In andere afdelingen werden snelheden gehaald van ruim 100 km/uur. Zo extreem was het rondom Twello niet maar de eerste duif meldde zich om precies 11.06.36 uur bij Albert Hendriksen (bijna 90 km/uur), ruim een minuut later gevolgd door nummer 2. Op de meldlijst van p.v. Steeds Verder verschenen binnen korte tijd verschillende aankomsten wat er op duidde dat de duiven elkaar mooi opvolgden. In Terwolde waren het Jan Ketelaar en Hans Boveree die vroeg pakten. Ook de nieuwe leden Ben Besselink en Gerard Bolink uit Bathmen lieten zich niet onbetuigd, evenals voorzitter/secretaris Sven van Brummen. Laatstgenoemde speelt met 3 of 4 duivinnetjes. Ditmaal waren het er 3 en met 2 prijzen en binnen no-time alles thuis, was hij een tevreden man. Met 6 verschillende namen in de top tien kunnen we spreken van een mooie spreiding van de vroege duiven.

Meer naar onderen in de uitslag komen we de liefhebbers van de lange afstanden tegen. Hun duiven hebben een lagere basissnelheid en komen dus tekort op dit soort vluchtjes. Zij doen hun duiven mee om trainingskilometers te maken voor het zware werk dat over enkele maanden begint. Klasseren deze duiven zich toch in de uitslag dan is dat een teken dat ze er goed voor staan. Om 11.27 uur klokt Rein Evers in Wilp-A. de laatste prijsduif en is 33% van de duiven thuis, een mooi verloop derhalve.

Toen het ’s middags dan toch begon te regenen hadden vrijwel alle ingezette duiven de thuishaven al lang en breed bereikt. Een mooi begin dus van een, naar we hopen, mooi seizoen. Volgende week, zoals de naam van de vereniging aangeeft, weer een stukje verder en nieuwe kansen.

Top 10: 1,2,5. Albert Hendriksen, 3,7. Jan Ketelaar, 4. Hans Boveree, 6. Ben Besselink, 8,9. Gerard Bolink, 10. Sven van Brummen