Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 27-07-2022

Freek Wagenaar ongenaakbaar
Fond voor Wenink en de Ruiter

TWELLO-Met nog maar een keertje drie vluchten in 1 weekend was het weer topdrukte voor de liefhebbers en, vooral, voor de vrijwilligers van p.v. Steeds Verder. Als van 2 van deze 3 vluchten de duiven ook nog eens laat in de middag beginnen te vallen moeten er zomaar meerdere gangen naar het clublokaal worden gemaakt om iedereen de kans te geven de duifjes van zijn of haar favoriete discipline te zien arriveren.

Heusden-Zolder
Evenals vorige week werden ook nu de jonge duiven in Heusden-Zolder (147 km) gelost. De eerste keren in de grote vrachtwagen is voor de meeste junioren een spannende gebeurtenis. Daar waar ze verderop in het seizoen met gemak 4 á 500 km. wegvleugelen, kan door stress en spanning in het begin van het seizoen elke kleine verstoring al voor paniek zorgen. Als we naar het verloop kijken zien we dat de duiven al flink geleerd hebben van vorige week. Met precies een half uur zijn de prijzen verdiend en is 33% van de duiven al thuis. Vorige week vergde dat ruim 3 uur.
Na de fraaie overwinning van vorige week waren alle ogen gericht op Freek Wagenaar. Specialist met de jonge duiven, strak zijn eigen planning volgend, wetend waarmee hij bezig is. Daar waar vorige week een trio duiven tegelijk arriveerde en in een paar seconden de klep toucheerde, was het nu zelfs een kwartet, echter deze liepen niet zo snel over de antenne dan het drietal vorige week zodat er wat tijd verspeeld werd. Dit was echter niet ernstig want net toen nummer 4 binnen liep, kwam nummer 5 al aanvliegen, gevolgd door weer een viertal junioren. Om een lang verhaal kort te maken: Freek pakt de plaatsen 1 t/m 9 in een kleine 2,5 minuten. Rein Evers (Wilp-A) is blij met de 10e plek gevolgd door Henk Blankestijn op de Kar en de eerste echte Twellose duif voor de Comb. Oosterboer. Ook daarna loopt het bij Freek soepel door waardoor er bij de top 18 in totaal 15 keer de naam Freek Wagenaar op de uitslag staat. Nu lijkt dit heel vernederend maar de meeste liefhebbers doen hun jonge duiven mee om ervaring op te doen voor hun carrière als oude duif in de komende jaren. Uiteraard hadden zij ook liever wat hoger in de uitslag gestaan maar de meesten zijn blij als ze goed naar huis komen.

Agen
Dinsdagavond werden de overnachtduiven, met in acht name van het speciale hitteprotocol, ingezet voor een vlucht vanuit Agen (983 km). In eerste instantie zou deze vlucht vanuit Bordeaux vervlogen worden maar vanwege de bosbranden in die regio was dat niet mogelijk. In de club werden nog 22 duiven ingekorfd die op vrijdagmiddag om 14.45 uur gelost werden. Op zaterdag begon het lange wachten. Uiteindelijk was het specialist “ver en traag” Cor Wenink die het bal opende met een duifje om iets voor half 5 in de middag. De volgende duif bij Gerrit en John Nieuwenhuis dient zich rond 17.10 uur aan. Ruim 1,5 uur later knalt bij Cor zijn tweede op de klep gevolgd door de eerste van Jan Ketelaar in Terwolde. Met nog 2 duiven van Wenink en 2 van Nieuwenhuis zijn dan de prijzen verdiend. Weer een overnachtvlucht die als zeer zwaar de boeken in zal gaan.

Issoudun
De laatste dagfondvlucht van dit seizoen, vanuit Issoudun (658 km), kende een zeer beperkte deelname. Vanuit de club werden er door 3 liefhebbers slechts 5 duiven ingezet. Vanuit omliggende clubs was er ook deelname waardoor het minimum aantal van 7 nipt gehaald werd.
Zoals gezegd in de club 3 deelnemers, goed voor 2 prijsjes. Jan de Ruiter klokte in Teuge als eerste een duif. Jan had er 2 mee en zijn 2e getekende liet om 20.10 uur het verlossende piepje klinken uit zijn constateersysteem. Cor Wenink, ook 2 mee, klokte precies een uur later ook zijn 2e getekende. Sven van Brummen, met 1 duif in de strijd, moest wachten tot zondagmorgen alvorens zijn favorietje op het klepje landde. Helaas naast de prijzen maar wel weer keurig thuis.
Jan de Ruiter is de grote kampioen op de dagfond dit seizoen terwijl Steffan Willems de, veruit, beste duif op dit onderdeel heeft dit seizoen

Top 10 Heusden-Z: 1,2,3,4,5,6,7,8,9. Freek Wagenaar, 10. Rein Evers
Top 8 Agen: 1,3,5,6. Cor Wenink, 2,7,8. Comb. Nieuwenhuis, 4. Jan Ketelaar
Top 2 Issoudun: 1. Jan de Ruiter, 2. Cor Wenink