Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 13-07-2022

Cahors voor Werner vd Steeg
Dubbele winst Steffan Willems

TWELLO-Maar liefst drie wedvluchten werden er afgelopen weekend afgewerkt. Daarnaast was er op dinsdag nog en oefenvlucht vanuit Wijchen. “Voor elk wat wils”, zullen we maar zeggen.
Dinsdagavond werden de marathon duiven ingezet voor de vlucht vanuit Cahors (990 km). Donderdag de dagfondduiven voor Vierzon (625 km) en vrijdag de sprinters voor hun opdracht vanuit Chimay (273 km).

Cahors
Cahors is een zgn. overnachtvlucht. De duiven worden rond de middag, in dit geval om 13.00 uur, gelost en komen in de loop van de volgende dag thuis. In principe dus 2 vluchten van bijna 500 km in 2 dagen. Het werd een taaie editie van Cahors. Het was wachten tot ongeveer 15.15 uur op zaterdag alvorens de eerste Twellose duif zich aandiende. Ditmaal was het op de Worp bij Werner van de Steeg waar de vroegste vogel landde. Vaak is het Cor Wenink die daar vroege duiven klokt, waar hij ook nu in slaagt, maar ditmaal is Werner hem te glad af. Met 2 duiven in een kwartier, en de plaatsen 2 en 3, laat Cor zien dat hij niet voor spek en bonen meedoet. Dan is het de beurt aan de familie Nieuwenhuis. Annet Jutten en Gerrit en John klokken beide hun eerste duifjes, al zit daar wel ruim een uur tussen. De afstand gaat steeds zwaarder wegen en de duiven druppelen mondjesmaat binnen. Jan Ketelaar klokt in Terwolde zijn eerste duif, het is dan al bijna 17.30 uur. Cor Wenink, Annet Jutten (2x) en Comb. Nieuwenhuis maken de top 10 vol.

Chimay
Voor de laatste vitesse vlucht van 2022 werden nog 151 duiven aan de start gebracht door 14 liefhebbers. De duiven werden om 07.45 uur in vrijheid gesteld onder goede weersomstandigheden. Naarmate de duiven dichter bij huis kwamen werd het wolkendek toch steeds dikker en leken er zich her en der buien te ontwikkelen. De aankomsten waren dan ook niet zo soepel als in eerste instantie verwacht werd. De eerste meldingen op de website van Steeds Verder kwamen uit Epse. Steffan Willems en Hans Eckelboom hebben een sterk seizoen op de daagse vluchten en pakken ook nu plek 1 en 2. Dat dit geen verrassing is spreekt voor zich, deze dient zich meteen daarna aan: Henk Boegborn uit Teuge pakte een mooie derde plek. De gezondheid van Henk is niet altijd zoals we ons graag wensen. Daarom heeft hij zijn aantal duiven en hokken flink ingekrompen. Henk doet mee als het past en als hij zich goed voelt. Daarom is zo’n mooie klassering als deze een mooie opsteker die hem dan ook door iedereen van harte gegund werd. Dan is het de beurt aan John Romein. Hij is bezig aan een sterk seizoen en zijn ‘063 is met een mooie 4e plek niet aan haar proefstuk toe. John pakt zowel het aan- als onaangewezen kampioenschap op de vitesse. Rein Evers, Hans Boveree, Henk Blankestijn en Albert Hendriksen draaien, naast nog duifjes van John en Steffan de top 10 vol. Met 7 verschillende namen in de top zaten de prijzen, mede door het grijze weer, mooi verdeeld. Zo heeft elk nadeel weer z’n voordeel.

Vierzon
Voor de vlucht vanuit Vierzon waren slechts 27 duiven ingezet. Jan de Ruiter en Steffan Willems strijden om het kampioenschap. Steffan beschikt over een geweldige doffer voor dit soort vluchten, met nog 1 vlucht te gaan staat deze bovenaan in het individuele duifkampioenschap. Jan beschikt over een iets bredere ploeg welke hij nog weleens van samenstelling verandert om een duif rust te geven. De ‘343 van Steffan sloeg deze vlucht toe met zijn eerste overwinning en bezorgt zijn baasje daarmee de 2e zege op deze zaterdag. Jan countert met de plaatsen 2 en 3. Verder zien we in de uitslag de Combinatie van Brummen (2x), Jan Ketelaar (2x) en Cor Wenink.  De 2e duif van Steffan, en daarmee 100% prijs, maakt de top 9 compleet.

Volgende week start het seizoen voor de jonge duiven. Dan komen er weer andere liefhebbers in de uitslagen, nl. de mensen die zich toeleggen op dat spel. Hopelijk wordt het allemaal niet te gek met de hoge temperaturen zodat de junioren een mooie seizoenstart krijgen.

Top 10 Cahors: 1. Werner vd Steeg, 2,3,7. Cor Wenink, 4,8,9. Annet Jutten, 5,10. Comb. Nieuwenhuis, 6. Jan Ketelaar
Top 10 Chimay: 1,2,10. Steffan Willems, 3. Henk Boegborn, 4,6. John Romein, 5. Rein Evers, 7. Hans Boveree, 8. Henk Blankestijn, 9. Albert Hendriksen
Top 9 Vierzon: 1,6. Steffan Willems, 2,3. Jan de Ruiter, 4,8. Comb. v. Brummen, 5,9. Jan Ketelaar, 7. Cor Wenink.