Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 06-07-2022

Ruffec voor Herwin Dikkeboer
John Romein winnaar van Melun

TWELLO-De afgelopen week wederom 2 vluchten, eigenlijk 3, op het programma. Maandag werd er ingekorfd voor een trainingsvlucht van de jonge duiven. Die tellen we voor het gemak maar niet mee. Dinsdag werden de duiven voor een “marathonvlucht met ochtendlossing” vanuit Ruffec (815 km) ingezet en op donderdag de middenafstand duiven voor een lossing in Melun, met een gemiddelde afstand van 465 km tot de langste behorend.

Ruffec
Ook deze keer weer tal van inkorvers vanuit de buurtverenigingen. Ruffec is een vlucht voor de marathonduiven met een zo vroeg mogelijke lossing. Daar waar gewoonlijk de marathonvluchten veelal rond het middaguur gelost worden voor een vlucht in 2 gedeelten, worden de duiven bij een ochtendlossing zo vroeg mogelijk gelost. Deze kunnen dan op de dag van lossing de hokken nog bereiken. Soms zijn deze vluchten ook interessant voor de spelers van de dagfond. Eigenlijk bepaalt niet alleen de afstand de zwaarte van de vlucht maar meer nog het aantal te vervliegen uren. Sterke dagfondduiven kunnen gemakkelijk een uurtje of 10 een hoge snelheid vasthouden. Wanneer er dan een windje in de rug staat is een vlucht van 800 km en een gemiddelde snelheid van 80 km/h in 10 uur afgeraffeld. Zulke hoge snelheden worden zelden door de echte marathon duiven behaald. Herwin Dikkeboer, liefhebber van de dagfondvluchten uit Bathmen, had het goed gezien. Hij zette 2 dagfondduiven in en won met ruime voorsprong deze vlucht. Daarna arriveerden de duiven relatief snel achter elkaar en waren de prijzen vroeg op de avond verdiend. In de top 10 zien we 3 keer de naam van Cor Wenink wiens “hangers” blijkbaar ook over een goed kompasje beschikken.

Melun
Zaterdag om 07.15 uur werden de midfondduiven in Melun in vrijheid gesteld. Vanuit Twello waren er 112 duiven ingezet. Wanneer het seizoen vordert lopen de aantallen altijd terug. De vluchten worden zwaarder en op sommige hokken loopt het niet en wordt de aandacht verlegd naar b.v. de jonge duiven. Ook zijn er liefhebbers die na zoveel vluchten alleen nog hun favorieten inzetten of de duiven een weekje rust geven.
De winnaar van deze vlucht bleef lang ongewis. Op de website van Steeds Verder is een meldprogramma geïnstalleerd waar de deelnemers hun eerste duifje(s) melden. Hoewel dit geen verplichting is, doen alle deelnemers hier normaalgesproken aan mee. Ook deze zaterdag, echter de naam van John Romein verscheen maar niet. Waarschijnlijk was hij het vergeten en omdat hij altijd meedoet voor de eerste prijs kon er vooraf nog niemand gefeliciteerd worden. Het bleef dus spannend tot bij het afslaan van de klokken. Nadat alle modules waren uitgelezen en de snelheden berekend, bleek inderdaad dat John de snelste duif van het concours had. Ook dit keer weer een jaarling, daar hebben we al vaker over geschreven. In de top tien zien we, naast 2 duiven van John, nog 5 andere liefhebbers. Een mooie spreiding dus. Steffan Willems heeft de meeste duiven in de top 10, nl. 4 stuks. Jan de Ruiter scoort met 80% (4/5) het hoogste prijspercentage. Comb. van Brummen, Stefan Jansen en Hans Boveree drukken knap hun neus aan het venster op deze Melun.

Komende week is het een topdrukte in het duivenlokaal: op maandag is het inkorven voor de 2e trainingsvlucht voor de jonge duiven vanuit Wijchen. Ook zijn de vrijwilligers dan in de weer om alle jonge duiven weer te koppelen aan een chipring zodat de aankomsten geregistreerd kunnen worden. Deze vrijwilligers zijn leden die veel (onzichtbare) uren in de club stoppen wat door velen erg gewaardeerd wordt. Dinsdag wederom inzetten voor een marathonvlucht, dit keer vanuit Cahors (990 km). Donderdag inkorven voor de dagfond, Vierzon (628 km) en vrijdag voor de laatste snelheidsvlucht vanuit Chimay (275 km). Dan, bij een goed verloop, op zaterdag de uitslagen maken en bij tegenslag op zondag ook nog eens.

Top 10 Ruffec: 1. Herwin Dikkeboer, 2,8,9. Cor Wenink, 3,5. Comb. Nieuwenhuis, 4,10. Annet Jutten, 6. Comb. Zoetbrood, 7. Comb. de Jonge

Top 10 Melun: 1,4. John Romein, 2,5,6,8. Steffan Willems, 3. Comb. van Brummen, 7. Stefan Jansen, 9. Jan de Ruiter, 10. Hans Boveree