Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 08-06-2022

Chalons voor Jan de Ruiter
Jan Ketelaar wint Limoges

Twello-Met de inkorving voor de eerste overnachtvlucht vanuit Limoges (790 km) op dinsdagavond is het duivensportseizoen nu voor alles disciplines gestart. Op donderdag werden de midfondduiven ingezet voor hun eerste reis met 2 nachten in de mand. Zaterdagmorgen begonnen zij vanuit Chalons en Champagne (385 km) aan hun terugreis.

Limoges
In Twello waren 84 duiven ingezet. Niet alleen door leden van Steeds Verder maar ook vanuit Apeldoorn kwamen diverse liefhebbers hun duiven in Twello inkorven. Door de landelijke terugloop van het aantal duivensporters is het steeds moeilijker om aan het vereiste aantal deelnemers te komen. Daarom wordt er steeds meer centraal ingekorfd bij clubs die daarvoor open staan.
Vrijdagmiddag om 12.30 uur werden de duiven in Limoges gelost. Met 790 km. als afstand is het een betrekkelijk korte overnachtvlucht. Door relatief vroeg te lossen bestaat het gevaar dat de duiven in de nacht doorvliegen en al heel vroeg de hokken bereiken. De lossingscommissie had echter heel goed de weersomstandigheden meegenomen in haar afwegingen en deze bleken te kloppen. De eerste duif arriveerde in Apeldoorn bij de gekende combinatie Arjan en Dave Zoetbrood. Zij korven al een aantal jaren in bij Steeds Verder en doen bijna altijd meer voor de eerste prijs. Na ongeveer 3 kwartier volgde de 2e melding vanuit Diepenveen, waar Nico Voskamp zijn favoriete duif klokte voor prijs 2. Daarna kwam het geheel op gang en vielen de duiven regelmatig. Na weer een duif van Zoetbrood was het Jan Ketelaar die in Terwolde nipt eerder draaide dan Gerrit en John Nieuwenhuis. Ketelaar heeft 2 duiven mee en draait beide in de prijzen. Penningmeester en fondcrack Cor Wenink is goed voor de 3e Twellose duif, waarna Hans Terwel (2x) uit Apeldoorn, Annet Jutten en weer Nico Voskamp de top tien van het Nationale Inkorf Centrum vol maken.

Chalons en Champagne
De middenafstand duiven werden om 07.16 uur gelost. Beetje vreemde tijd maar dat kan gebeuren. Met een Oost/Zuid-Oosten wind, waar de duiven een hekel aan hebben, zou het een pittige vlucht worden. In Teuge was het Jan de Ruiter die met een flinke voorsprong de overwinning pakt. Dat er op een midfondvlucht zulke gaten tussen de aankomsten zitten geeft aan dat het een erg lastige vlucht was. Het duurde bijna een uur voordat er 40 duiven thuis waren. Dit was met 251 ingezette duiven nog niet eens de helft van de prijzen. Steffan Willems en John Romein volgen Jan de Ruiter op gepaste afstand. Dan is het weer de Ruiter die zijn 2e duif klokt. Jan Ketelaar, altijd sterker vanaf de langere afstanden, laat met plek 5 en 6 zien dat de eerdere overwinning in de club vanuit Limoges geen toeval was. John Romein draait er dan, voordat Henk Blankestijn de top tien vol maakt, 3 relatief kort achter elkaar. Met Henk Blankestijn hebben we meteen de man van de dag te pakken. Daar waar veel liefhebbers nog een gat in de lucht aan het turen waren om een duifje thuis te zien komen, draait Henk doodleuk al zijn 7 ingezette duivinnetjes in de prijzen. Voorwaar een prestatie van formaat.

Volgende week weer een dagfond- en snelheidsvlucht. Liefhebbers zullen keuzes moeten maken nu de duiven een paar flinke inspanningen hebben moeten doen, welke weer voldoende hersteld zijn en weer verantwoord kunnen worden ingezet. Het blijven natuurlijk allemaal dierenliefhebbers die geen onverantwoorde risico’s willen nemen met hun gevleugelde vrienden.

Top 10 Limoges Twello: 1,6. Jan Ketelaar, 2,9,10. Gerrit en John Nieuwenhuis, 3,5,7,8. Cor Wenink, 4. Annet Jutten

Top 10 Limoges NIC Algemeen: 1,3. Comb. Zoetbrood, 2,10. Nico Voskamp, 4. Jan Ketelaar, 5. Comb. Nieuwenhuis, 6. Cor Wenink, 7,8. Hans Terwel, 9. Annet Jutten

Top 10 Chalons en Champagne: 1,4. Jan de Ruiter, 2. Steffan Willems, 3,7,8,9. John Romein, 5,6. Jan Ketelaar, 10. Henk Blankestijn