Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 07-07-2021

Issoudun voor Bram Scherpenzeel
Cor Wenink wint Cahors

TWELLO-Het was weer zo’n week waarvan we er al vele hadden. De hele week was het weer, en de vooruitzichten, niet erg gunstig voor de duivensporters. De trainingsvlucht van de jonge duiven, gepland voor dinsdag, werd verplaatst naar zaterdag. Dit hield in dat de eerste wedvlucht geen doorgang kon vinden. De marathonvlucht vanuit Cahors en de dagfondvlucht vanuit Issoudun konden wel op de geplande tijden worden gelost.

Cahors
De vlucht vanuit Cahors (990 km) werd vrijdagmiddag om 13.00 uur gelost. In Twello waren door 8 liefhebbers 41 duiven ingezet. Het zware seizoen zorgt er voor dat de duiven zuiniger gespeeld worden of dat ze nog niet voldoende hersteld zijn om weer ingezet te worden. Een duif die op deze afstanden gespeeld wordt moet op en top in orde zijn. Twijfelt de liefhebber hier aan dan worden deze duiven thuisgehouden om evt. later in het seizoen nog een ingezet te worden.
Deze editie van Cahors zou weer een taaie worden. We weten dan dat er binnen Steeds Verder één grote favoriet is voor de overwinning. We hebben het dan over Cor Wenink die ook nu zijn fans met een afgetekende zege niet teleurstelde. Ook de mensen uit Apeldoorn lieten zich niet onbetuigd: zowel de Comb. Zoetbrood als Rob van Essen scoorden vroege duiven. Annet Jutten en Stefan Jansen doen voor Steeds Verder nog een duit in het zakje.

Issoudun
De vlucht vanuit Issoudun (658 km) was een dagfondvlucht met een landelijke lossing. Met 63 duiven van 10 deelnemers kunnen we ook nu weer spreken van een beperkt deelnameveld. De zorgvuldig uitgezochte en geselecteerde duiven zorgden voor een ouderwetse dagfondvlucht. De prijskamp stond ruim 2 uur open, iets wat in een ver verleden meer regel dan uitzondering was.
De eerste duif werd vanuit Bathmen gemeld door Herwin Dikkeboer. Het duurde bijna 40 minuten alvorens bij Bram Scherpenzeel de 2e en daarmee de snelste Twellose duif klokte, al snel gevolgd door nr. 3. Werner van der Steeg en Stefan Jansen draaien net als de Comb. Zoetbrood, Jan Ketelaar en Cor Wenink mooie vroege duiven en zorgen er voor dat het concours om 17.40 uur gesloten kan worden.

Defilé
Vorige week woensdag vond het afscheidsdefilé van burgemeester Penninx plaats bij s.v. Twello. Ook p.v. Steeds Verder gaf in de personen van Annet Jutten en Sven van Brummen acte de présence. Op een luchtige manier werd in het kort uitgelegd wat de sport inhoudt en hoe het georganiseerd is. Burgemeester Penninx was één en al oor en beloofde om een keertje bij het inkorven te komen kijken. Een mooi resultaat voor Annet en Sven.

Top 10 Cahors: 1,3,8. Cor Wenink, 2,7,10. Comb. Zoetbrood, 4,9. Annet Jutten, 5,6. Rob van Essen

Top 10 Issoudun: 1,6. Herwin Dikkeboer, 2,3,7. Bram Scherpenzeel, 4. Werner van der Steeg, 5,9. Stefan Jansen, 8. Comb. Zoetbrood