Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 07-08-2019

DUIVENSPORT: Gastspelers domineren in Twello

TWELLO-Afgelopen zaterdag werden er wederom drie wedvluchten georganiseerd. De jonge duiven vlogen vanuit Quievrain (265 km), de marathonduiven werden in Bergerac (919 km) gelost en de dagfondduiven keerden thuis vanuit Vierzon (628 km) een drukke dag derhalve.

Gastspelers
Vanuit omliggende plaatsen waren er voor alle vluchten liefhebbers naar Twello gekomen om in te korven. Om de veiligheid van een concours te waarborgen moet er een bepaald aantal liefhebbers, meestal 7, inkorven. Omdat op het einde van het seizoen de deelname altijd terugloopt, gaan de clubs hun krachten bundelen om aan die eisen te voldoen. Daarom komen er vanuit de omgeving mensen naar Steeds Verder om daar in te korven. Er wordt dan ook altijd, naast de verenigingsuitslag, een uitslag van alle deelnemers gemaakt. Opvallend was dat alle winnaars van de gecombineerde uitslagen geen lid zijn in Twello. Goed voor de onderlinge rivaliteit en voor de motivatie om nóg beter je best te doen.

Bergerac
Als eerste moesten de duiven vanuit Bergerac arriveren. Gelost op vrijdagmiddag om 13.30 hadden de duiven een pittige vlucht voor de boeg. Gerard Bisseling, wonend in Apeldoorn en lid in Bathmen, was de eerste die een duif meldde. Arjan en Dave Zoetbrood, ook uit Apeldoorn, antwoordden met een dubbele melding. De eerste Twellose duif kwam op naam van Cor Wenink die er op vluchten met lage snelheden altijd goed bij zit.

Quievrain
Na Bergerac was het de beurt aan Quievrain. De jonge duiven moesten geduld hebben tot 13.00 uur voordat ze verantwoord gelost konden worden. In de club zijn er twee specialisten die elke week met elkaar de strijd aan gaan om de kopprijzen. Dit zijn Steffan Willems, met opa Hans Eckelboom, uit Epse en Freek Wagenaar uit Voorst. Beide leggen zich vrijwel geheel toe op het spel met de jonge duiven en dat werpt al jaren zijn vruchten af. Verrassend en leuk was het daarom dat de eerste melding ook hier vanuit Bathmen kwam. Herwin Dikkeboer had malheur aan zijn antenne en moest daarom alle jonge duiven over de antenne bij de oude duiven halen om de duiven te klokken. Desondanks slaagt hij er in om de hoofdvogel weg te kapen voor Willems en Wagenaar.

Vierzon
Misschien zijn de dagfondvluchten wel de eerlijkste vluchten. De duiven worden gelost om naar een groot vlieggebied terug te keren, wat voor een prima spreiding zorgt. Ook heeft het weer, de wind, minder invloed omdat door de relatief grote afstand de duiven onderweg makkelijker de koers kunnen bijstellen. De wind zal in de duivensport altijd invloed op de uitslag hebben maar op de korte vluchten is dat het meest aan de orde.
Ook hier weer een Bathemse zege. Gerard Bolink was de laatste vluchten al goed op dreef en pakt dus ook nu weer de eerste prijs. Tevens maakt hij de mooiste uitslag met 3 duiven in de top 5. De gastspelers overheersen de top 10 met 7 noteringen t.o.v. 3 uit Twello.

Top 10 Bergerac: 1,7. Gerard Bisseling, 2,3,5. Arjan en Dave Zoetbrood, 4,8. Cor Wenink, 6,9. Gerrit en John Nieuwenhuis, 10. Annet Jutten
Top 10 Quievrain: 1,7. Herwin Dikkeboer, 2,3,6,8,10. Steffan Willems, 4,5,9. Freek Wagenaar
Top 10 Vierzon: 1,3,5. Gerard Bolink, 2. Jan Ketelaar, 4,9. Fam. Jacobs, 6,10. Bram Scherpenzeel, 7,8, Herwin Dikkeboer,