Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 26-06-2019

DUIVENSPORT: Dubbele zeges de Ruiter en Willems

TWELLO-Voor het afgelopen weekend stonden er 4 wedstrijden geprogrammeerd. Een korte vlucht voor jong en oud, een dagfondvlucht van ruim 660 km en een marathonvlucht van 880 km. De marathonvlucht werd al op vrijdag afgelast. Deze duiven werden zaterdagmiddag gelost en komen dus op zondag thuis. In het verslag van volgende week zullen we dit meenemen.

Maaseik (jong en oud)
Zowel de jonge als de oude duiven werden om 9 uur gelost in Maaseik. De duiven vliegen samen maar hebben elk een aparte uitslag. De eerste vluchten voor de jonge duiven geven altijd wat aanloopproblemen. Alles is nieuw op de eerste vlucht. En dan de lossing., met duizenden soortgenoten worden ze losgelaten. Je zou voor minder een beetje van slag zijn. De oude duiven kennen het klappen van de zweep en zoeken meteen de goede richting.
Bij de oude duiven was het Jan de Ruiter uit Teuge die 2 duiven gelijktijdig zag arriveren. Na de 2 geruststellende piepjes van het constateersysteem bleken dit de snelste duiven  van 260 inzetten te zijn. Stefan Jansen draait weer zijn favoriet op plaats 3. Jan Ketelaar heeft een select groepje van 10 duiven ingezet. Hij maakt een 100% score, 10 mee, 10 prijs! Dit is iets wat zich zelden voordoet. Albert Hendriksen en Henk Boegborn completeren de eerste 10-tal.
Binnen de club zijn er een twee specialisten in het spel met de jonge duiven: Steffan Willems en Freek Wagenaar. Steffan speelt ook met oude duiven, Freek speelt alleen met jonge duiven. Met deze heren is het slecht kersen eten. In de uitslag zien we dan ook een totale overheersing. Steffan pakt een dubbele overwinning met 4 duiven in de top 10. Freek eist de ander 6 plaatsen op. De kruimels zijn voor de overige deelnemers.

Issoudun
De dagfondvlucht van deze week werd vervlogen uit Issoudun. Ook dit keer waren er weer liefhebbers uit omliggende plaatsen die in Twello inkorfden. Eén van hen was Gerard Bolink uit Bathmen. Hij klokt deze middag de snelste duif, gevolgd door Herwin Dikkeboer (ook Bathmen) en Comb. van Brummen. Opvallend is dat alle verdere vluchten waarop mensen van andere clubs in Twello inkorfden ook door hen werden gewonnen. Dit bewijst andermaal hun gedrevenheid. Daarom nemen ze ook de moeite om elders in te korven als dat in eigen club niet kan.

Top 10 Maaseik (oud): 1,2,10. Jan de Ruiter, 3,9. Stefan Jansen, 4,5,6. Kan Ketelaar, 7. Albert Hendriksen, 8. Henk Boegborn
Top 10 Maaseik (jong): 1,2,5,10. Steffan Willems, 3,4,6,7,8,9: Freek Wagenaar

Top 10 Issoudun: 1,9. Gerard Bolink, 2,6. Herwin Dikkeboer, 3. Comb. van Brummen, 4,5. Fam. Jacobs, 7,10. Bram Scherpenzeel, 8. Steffan Willems