Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 19-06-2019

DUIVENSPORT: Ketelaar en Wenink blinken uit

TWELLO-Het was een druk weekje voor de duivensporters. Maar liefst vier (oefen)vluchten werden er afgewerkt. Dit houdt in dat een aantal vrijwilligers deze week zes keer kwam opdraven om alles in goede banen te leiden. Naast de vier vluchten moesten de klokmodules ook twee keer uitgelezen worden om de gegevens naar het rekenbureau te sturen.

Chalons en Champagne
De duiven van de middenafstanden (142 st.) werden donderdag ingekorfd voor een vlucht van 396 km vanuit Chalons en Champagne. In de ochtend was het weer niet van dien aard dat er gelost kon worden. Vanaf 10 uur werd het vanuit het zuiden beter zodat de duiven met het betere weer mee naar hun hokken konden vliegen. Jan Ketelaar heeft deze vlucht veruit de snelste duif, vier duiven in de top tien en ook het hoogste prijspercentage. Kortom, hij was de uitblinker. De duiven komen verder goed naar huis zodat er gesproken kan worden van een geslaagde vlucht.

St. Vincent
In duivensportkringen heeft de naam St. Vincent een magische klank. Het is dé klassieker voor de marathonspelers en de winnaar verdient bijna eeuwige roem. Vaak zijn het echte klasbakken van duiven die deze 1100 kilometer vlucht op hun naam schrijven. Menig (marathon)hok is in de loop der jaren opgebouwd met afstammelingen van de winnaar van een St. Vincent. De vluchten boven de 1000 km. vereisen een speciaal soort duiven. Vergelijk het met de marathonlopers en de triatleten. Je hebt taaie sporters en hele taaie sporters. Door gericht te fokken, met b.v. een eerdere winnaar van St. Vincent, ontstaat er een soort duiven dat deze vluchten met goed gevolg kan vliegen. In de club is Cor Wenink de man met zulk soort duiven onder de pannen. Leek het de afgelopen weken bij Cor wat minder te gaan dan was dat slechts de zgn. “stilte voor de storm”. Met 4 duiven mee pakt hij in de club ook de 4 snelste duiven. Hij bevestigt daarmee andermaal zijn goede reputatie op dit soort vluchten. Frits, Marian en Sven van Brummen verdienen de laatste prijs, er waren slechts 18 duiven ingezet, met een duifje dat debuteerde op de overnachtvluchten en misschien een potentiële winnaar en stamvader is.

Top 10 Chalons en Ch: 1,4,5,7. Jan Ketelaar, 2. Comb. Nieuwenhuis, 3,10. Bram Scherpenzeel, 6,8. Steffan Willems, 9. Annet Jutten

Top 5 St. Vincent: 1,2,3,4. Cor Wenink, 5. Frits, Marian en Sven van Brummen