Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 06-06-2018

Messi weer niet te stoppen
Comb. Nieuwenhuis kei vroeg op Limoges


TWELLO-De afgelopen week werd er voor twee vluchten ingekorfd. De marathonduiven gingen al op dinsdag in de wagens richting Limoges (780 km) terwijl de snelle duiven op vrijdag werden ingekorfd voor een vlucht uit Soissons (365 km)

De marathon duiven worden rond de middag gelost zodat ze een ruime halve dag kunnen vliegen en de volgende dag de reis kunnen voortzette. Vrijdag was het weer té slecht maar zaterdagmiddag om 14.00 uur kon dan toch het sein tot lossen gegeven worden. De duiven in Soissons moesten geduld hebben maar om kwart over 1 was het weer goed genoeg op de vlieglijn om te kunnen lossen.
Late lossingen zijn niet echt populair bij de duivenliefhebbers. Duiven die niet recht naar huis vliegen lopen het gevaar om een nachtje buiten te moeten doorbrengen. Door de kou en evt. neerslag wordt de vorm er dan niet beter op en is het aan de liefhebber om te zorgen dat de achterblijvers weer op te peppen voor de volgende vlucht.


Op de meldpagina verschenen al snel de namen van Hennie Beumer en Jan Ketelaar. Beide hadden mooie vroege duiven maar het wachten was natuurlijk op John Romein. Toen hij ook tijd gevonden had om de gegevens door te geven bleek eens te meer wat voor een super duiven hij onder de pannen heeft. Evenals vorige week was het zijn “Messi” die alle tegenstanders achter zich liet en weer een 1e prijs op zijn prestatielijst bijschrijft. Ook de Comb. Nieuwenhuis en Annet Jutten draaien keurig een marathonduif tussen al dit geweld. Ook Rein Evers, met soigneur Arie Woertman op de achtergrond, zien we weer keurig terug in de top tien. Zoals we van Rein gewent zijn is ook deze week het hoogste prijspercentage (75%) weer voor de man uit Wilp-Achterhoek.


Dan moeten op zondagmorgen de duiven vanuit Limoges worden geklokt. Er wordt al vroeg post gevat bij de hokken. Het is vaak moeilijk aan te geven hoe laat de duiven kunnen arriveren. Gerrit en John Nieuwenhuis klokten om iets over half negen hun eerste duif. Het duurde ruim een uur voordat de volgende duif zich in Twello aandiende. Deze landde bij Annet Jutten op de klep. De eerste duif moest dus ook regionaal gezien wel een hele vroege zijn. Ten tijde van het schrijven van dit stukje stond de duif op de 6e plek van de hele Gelders-Overijsselse Unie. Een prestatie van formaat die eens te meer de Twellose duivenclub op de kaart zet. Na de 2e duif begon het langzaamaan te lopen en volgen de meldingen elkaar regelmatig op. Annet Jutten en Werner v.d. Steeg draaien in de breedte het sterkst met beide 3 duiven in de top 10.

Top 10- algemeen Soissons: 1,4,7,10. John Romein, 2 Hennie Beumer, 3 Jan Ketelaar, 5. Gerrit en John Nieuwenhuis, 6. Rein Evers, 8. Steffan Willems, 9. Annet Jutten.
Top 10 B-klasse Soissons: 1,8. Comb. Nieuwenhuis, 2. Rein Evers, 3,5,10. Annet Jutten, 4. Werner v.d. Steeg, 6,7. Hans Boveree, 9. Stefan Jansen.


Top 10 Limoges: 1,5. Gerrit en John Nieuwenhuis, 2,8,9. Annet Jutten, 3. Cor Wenink, 4. Jan Ketelaar, 6,7,10 Werner v.d. Steeg.