Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 23-05-2018

Mooie vlucht uit Quievrain
Messi stelt orde op zaken

TWELLO-Tot afgelopen weekend waren de weergoden de Twellose duivenliefhebbers van p.v. Steeds Verder relatief gunstig gezind. Alle vluchten werden op de geplande dagen gelost maar eens moet de eerste keer zijn. De duiven konden vanwege zware bewolking en een miezerig regentje niet op zaterdag worden gelost. Op 1e Pinksterdag was het echter perfect voor een mooi vluchtje en daar werd dan ook gepast gebruik van gemaakt.

De duiven werden om 10.12 uur gelost in Quievrain (B, 260 km). Dit lijkt een raar tijdstip en dat is het ook. Met het scherpstellen van de manden ging er iets mis waardoor enkele duiven konden ontsnappen. De convoyeurs (begeleiders) anticipeerden onmiddellijk door meteen in sneltreinvaart alle duiven los te laten. Daardoor kon het concours voor alle duiven doorgang vinden zonder vervelende consequenties voor bepaalde liefhebbers of verenigingen.

In Twello werd er natuurlijk weer gerekend, vanwege de oostelijke stromingen zaten veel liefhebbers veel te vroeg bij de hokken maar dat was met het weer van zondagmiddag geen straf. Ditmaal waren het Frits en Sven van Brummen die de stilte op de meldpagina (www.steedsverder.nl) doorbraken, op de voet gevolgd door Hans Boveree in Terwolde (grotere afstand). Hans zat er vorige week ook al mooi bij en blijkt vorm op de hokken te hebben. De meldingen volgden elkaar in relatief snel tempo op. Het wachten was nog op John Romein. De grote kampioen van de afgelopen jaren is wederom aan een sterk seizoen bezig maar werd de laatste weken toch een paar keer van de eerste prijs afgehouden. Iedereen weet dat het een kwestie van tijd is voordat hij weer een vlucht zal winnen. Plotseling verscheen daar zijn melding, de hoogste snelheid met niet zomaar een duif. Het was Messi himself, de favoriet van John, die als eerstgetekende de thuisreis als snelste aflegde. In het kielzog van Messi arriveerden er nog 2 duiven aan de Terwoldseweg. Jan de Ruiter uit Teuge weet met een jarige duif heel knap te voorkomen dat John het hele podium bezet. Vanwege de relatief zware start van het seizoen hadden de jaarduiven, geringe ervaring, het moeilijk. Na een aantal weken spel zien we steeds vaker ringnummers uit 2017 op de uitslag, een teken dat deze jongelingen het snel oppakken. Vermeldenswaardig is nog de mooie vroege duif van junior Steffan Willems in Epse, die zich blijkbaar niets aantrok van de oostenwind en voor een mooie top 10 notering zorgde.

Volgende week is er een dubbel programma, het seizoen begint op stoom te komen. De snelle duiven hebben weer een vlucht vanuit België. De duiven voor de verdere daagse vluchten gaan naar het Franse Pithivier, hemelsbreed ongeveer 530 km. vanaf Twello gelegen.

Top 10 algemeen: 1,2,4,6. John Romein, 3,9,10. Jan de Ruiter, 5. Hans Boveree, 7. Comb. van Brummen, 8. Steffan Willems
Top 10 B-klasse: 1,8,9. Hans Boveree, 2. Frits en Sven van Brummen, 3. Cor Wenink, 4,5,10. Werner v.d. Steeg, 6. Annet Jutten, 7. Rein Evers