Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 17-04-2018

Seizoen duivensporters van start
John Romein bevestigt verhoudingen


TWELLO-Afgelopen zaterdag stond de eerste wedvlucht van seizoen 2018 geprogrammeerd voor de duivenliefhebbers van p.v. Steeds Verder. Een week eerder werd er al een oefenvluchtje vervlogen waarop niet alleen de duiven maar ook alle procedures binnen de club getest werden.

Op vrijdagavond werden er door 17 liefhebbers 299 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht. Deze werd vervlogen vanuit Roermond. Gedurende het seizoen lopen de afstanden die vervlogen worden langzaam op naar ongeveer 350 km. Wanneer die afstand is bereikt zijn de duiven genoeg getraind om ook aan de verdere vluchten met succes deel te nemen.
Er werd gestart vanaf Groesbeek, voor Twello gemiddeld 55 km. Afgelopen zaterdag dus Roermond, ongeveer 117 km. De duivensport is voor een groot gedeelte afhankelijk van de weersomstandigheden. Zoals we weten komen de voorspellingen meestal niet uit, zo ook afgelopen zaterdag. In de morgen was het bewolkt en nevelig, absoluut geen weer om de duiven te lossen, ook al was het van een relatief kort vluchtje. Uiteindelijk werd om 12.45 uur de duiven in vrijheid gesteld. Nog steeds waren de omstandigheden niet ideaal maar goed genoeg om de duiven los te laten.

Dan gaat er gerekend worden: hoe hard zullen de duiven vliegen, hoe laat zullen ze arriveren? In eerste instantie werd gedacht dat 1400 mtr/min. wel haalbaar zou zijn maar dat bleek niet reëel. Op de kortste afstand, de Kar, was het Henk Blankestijn die als eerste een duif meldde op de website van Steeds Verder, al snel gevolgd door een duif van Steffan Willems uit Epse. In redelijk tempo werden er door alle liefhebbers duifjes doorgegeven. Meteen werd duidelijk dat het toch nog een redelijk taai vluchtje werd, vooral voor de relatief onervaren jaarduiven geboren in 2017.

’s Avonds om half zeven werden de klok-modules uitgelezen en bleek dat John Romein, de te kloppen man voor 2018, zijn ervaren vliegploeg op scherp had staan. Het spel met de oude duiven is voor John gesneden koek. Goede duiven en een goed systeem zorgen voor geweldige uitslagen. Plaats 1 t/m 4 is zijn deel. Steffan Willems heeft een jonge ploeg tot zijn beschikking en met 5 duiven in de top tien zou het in Epse wel eens hard kunnen gaan dit seizoen. Dick van Dijk (sr), B-klasse, draait zijn favoriete duif keurig tussen al dit geweld. Hoewel Henk Blankestijn de tijd snelste duif klokte komt hij door zijn kortere afstand pas op plaats 14 in de uitslag. Henk heeft een aantal jaren niet aan de vluchten deelgenomen en wilde dit seizoen weer starten met de jonge duiven maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en plotseling besloot hij ook met een beperkt aantal oude duiven aan de vluchten deel te nemen. Henk is een prima liefhebber en duivenkenner en hij zal zeker de komende weken hoger in de uitslagen komen.

Top 10 algemeen: 1,2,3,4. John Romein, 5,6,7,9,10. Steffan Willems, 8. Dick van Dijk (sr)
Top 10 B-klasse: 1. Dick van Dijk (sr), 2. Henk Blankestijn, 3. Rein Evers, 4,5,8,9. Cor Wenink, 6,7. Went v.d. Steeg, 10. Hans Boveree