Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 21-06-2017

Marathonseizoen van start
Duivensporters draaien overuren

TWELLO-Met de vlucht vanuit St. Vincent in het vooruitzicht draait de duivensport op volle toeren. Alle disciplines voor de oude duiven zijn van start gegaan en het oefenen met de jonge duiven is ook begonnen. De klassieker vanuit St. Vincent (1100 km)heeft voor menigeen een magische klank en de meest heroïsche verhalen doen de ronde in aanloop naar de lossing toe.

Nanteuil le Haudouin
Naast de vlucht vanuit St. Vincent, deze duiven werden al op dinsdag ingekorfd, stond er ook “gewoon” een midfondvlucht op het programma. Deze werd vervlogen uit het Franse Nanteuil le Haudoin (418 km). Het aantal ingekorfde duiven begint wekelijks minder te worden. Deels komt dit doordat de vliegploegen gesplitst worden om aan alle verschillende vluchten te kunnen deelnemen, anderzijds worden er wekelijks wat duiven thuisgehouden om in dit relatief zware seizoen de accu weer te kunnen opladen. Niemand heeft er baat bij om vermoeide duiven in te korven, deze winnen toch in ieder geval geen prijs en de kans op het verlies van deze duiven is dan te groot. Duivenliefhebbers zijn zeer begaan met hun atleten en zullen altijd voor de duif kiezen in plaats van prijsje!
Met 195 duiven in concours werden de duiven donderdagavond op transport gezet richting Frankrijk. Onderweg worden er diverse stops gemaakt om de duiven te laten eten en drinken en om de chauffeurs te laten uitrusten vanwege het rijtijdenbesluit. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen worden de wagens precies waterpas gezet en worden de drinkgoten gevuld zodat er voor de lossing nog eens goed gedronken kan worden.  Deze lossing was dit keer niet zo vroeg dan voorgaande weken. Er zat teveel bewolking in de lucht maar om 10.45 uur was de situatie toch zoveel verbeterd dat er verantwoord gelost kon worden. Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 75 km/uur werd het traject naar Twello afgelegd waar zich om 16.17 uur de eerste duif meldde op de hokken van John Romein. Daarna moest hij even wachten voordat nummer 2 en 3 zich aandienden maar ondertussen was er op de andere hokken nog geen duif gearriveerd dus was ook deze week het hele podium weer voor John. In Teuge is het Jan de Ruiter die 2 mooie vroege duiven pakt voor Jan Ketelaar in Terwolde en Bram Scherpenzeel en Comb. Nieuwenhuis in Twello.
In de B-klasse zijn het Gerrit en John Nieuwenhuis en Annet Jutten die bijna alle prijzen pakken in de top 10. Alleen Naomi en Lizzy Romein kunnen daar nog een duifje tussen draaien.

Top 10 Algemeen: 1,2,3,7,10. John Romein, 4,5. Jan de Ruiter, 6. Jan ketelaar, 8. Bram Scherpenzeel, 9. Comb. Nieuwenhuis
Top 10 B-Klasse: 1,3,4,6,10. John en Gerrit Nieuwenhuis, 2,5,7,9. Annet Jutten, 8. Naomi & Lizzy Romein

St. Vincent
Voor de klassieker vanuit St. Vincent werden door de Twellose liefhebbers slechts 9 duifjes (= 3 prijzen) ingekorfd. Op dit soort vluchten kunnen zich alleen de allerbeste en sterkste duiven onderscheiden. Cor Wenink is binnen Steeds Verder de absolute specialist en hij wint dan ook afgetekend de eerste prijs. Nico Voskamp, die op de dagfond al eerder excelleerde, laat met de tweede plaats zien dat ook hij de juiste taaie soorten onder de pannen heeft. Het slotakkoord is voor Jan Ketelaar die als “ouderwetse” allrounder alle vluchten speelt en als nummer drie op het erepodium mag plaatsnemen.
Volgende week staan er, buiten een trainingsvlucht voor de junioren, maar liefst 3 wedvluchten gepland.