Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 27-08-2014

Teletekst voor Martin Geven en Dennis Koers
Duivensportend Twello domineert

TWELLO-Ruim 12.000 al redelijk door de wol geverfde junioren bracht de Gelders Overijsselse Unie aan de start in Saint Quentin (F).  Nog 127 stuks daarvan van liefhebbers van "Steeds Verder". St. Quentin is de eerste van drie zgn. "teletekstvluchten" waarin liefhebbers van de G.O.U met een gezamenlijke lossing de degens kruisen.  Het weer was zaterdag 23 augustus nogal wisselvallig. De lossingsverantwoordelijken wikten en wogen om het goede moment te vinden voor een verantwoorde lossing. Om 11.45 uur klonk het startsein voor een reis van ongeveer 330 kilometer voor Twello. Afgelopen zaterdag werd eveneens de tweede natourvlucht vanaf Hapert vervlogen. Hiervoor brachten de leden van "Steeds Verder" 480 oude en jonge duiven bijeen. Regen- en onweersbuien, afgewisseld met zonnige perioden. Dat was het weerbeeld op de vluchtlijn. In Hapert gingen de duiven om 13.45 van start en het was toen al wel duidelijk, dat de aankomsttijden van de vroegste duiven op beide concoursen niet ver uiteen zouden lopen. Dat klopte inderdaad. Het zou de dag van Martin Geven worden!

St. Quentin

Martin Geven klokte om 15.29.11 de winnende duif. Al snel bleek op de site van "Steeds Verder", waar alle meldingen genoteerd worden, dat dit een hele vroege duif zou zijn. Ook Dennis Koers uit Twello meldde een keivroege duif. Zijn duif komt, om in wielertermijn te spreken, een banddikte tekort op de winnende duif. Uiteindelijk worden deze twee duiven de snelste duiven van de noordelijk helft van de GOU en dat is een bijzondere gebeurtenis! Martin Geven, die aan een ijzersterk seizoen bezig is, genoot in stilte. Dennis Koers, de dertigjarige "kroonprins" van "Steeds Verder" was dolgelukkig en sprakeloos tegelijk. Zijn duiven toonden in de aanloop naar St. Quentin topvorm. De uitslag die Dennis realiseert, getuigt van bijzondere klasse! In de top 10 is er nog net plek voor Jan Ketelaar en Freek Wagenaar, die deze week het hoofd moesten buigen. Een opvallende prestatie ook voor Rein Evers, die de honneurs voor zoon Martijn waarneemt en nu al voor de derde keer net buiten de top 10 valt. Rein, woonachtig in Wilp Achterhoek, is een liefhebber waar rekening mee gehouden moet worden!  De prijzen van St. Quentin waren in een half uur verdiend.

Top 10 van St. Quentin:  1,5 en 7  Martin Geven   2,3,4 en 6  Dennis Koers  8  Jan Ketelaar  9 en 10  Freek Wagenaar
Top 10 B-klasse:   1. Martijn Evers  2,3,4 en 5  Werner van de Steeg

Volgende week gaan de jonge duiven opnieuw Frankrijk in voor een totale lossing van de GOU. Meaux is het volgende station. Ook dan hopen de liefhebbers van "Steeds Verder" hun stempel te drukken in het kring- en regiospel!

Hapert

Vanwege een regenfront dat tussen 14.00 uur en 15.00 uur ons gebied zou verlaten werd er besloten om pas om13.45 uur te lossen. Achteraf gezien toch nog wat te vroeg want toen de duiven arriveerden regende het pijpenstelen terwijl een uurtje later de lucht weer mooi blauw was en de zon scheen. Met een zuidwestenwindje in de rug werd de terugreis vanuit Hapert één lange sprint van ongeveer 1 uur en een kwartier. Op de voorhand waren het traditiegetrouw Henk Blankestijn en Martin Geven die hun duifjes razendsnel meldden. Door de regen zaten er soms toch nog wel wat gaatjes in de aankomsten. Sommige duiven waren flink verregend en namen eenmaal thuis, tot ergernis van het baasje, soms ruimschoots de tijd om toilet te maken alvorens het hok te betreden en daarmee de aankomsttijd vast te leggen. Doordat er op de natour veel met duivinnetjes wordt gespeeld is dit ook wel weer begrijpelijk. Naast de vroege duiven van Henk en Martin was het wederom Team Romein dat haar faam als natour-specialist met 5 duiven bij de eerste 8 volledig waarmaakte. Mooie prijspercentages waren er ook voor Bram Scherpenzeel en B-klasser Albert Hendriksen. Met 6 van de 8 duiven (75%) in de prijzen laat hij zien dat het aan de Rijksstraatweg na enkele mindere jaren weer langzaamaan de goede kant op gaat! Overigens stonden er in de B-klasse precies 2 keer zoveel duiven in concours als in de A-klasse, 320 tegenover 160!

Top 10 Hapert: 1,5,10. Martin Geven, 2. Henk Blankestijn, 3,4,6,7,8. Team Romein, 9. Freek Wagenaar
Top 10 B-klasse: 1,3,4. Albert Hendriksen, 2. Werner v.d. Steeg, 5. John en Gerrit Nieuwenhuis, 6,7. Hennie Beumer, 8,9. Hans Boveree, 10. Henk Boegborn

Boxtel

Dan hebt u nog een verslagje tegoed van de eerste natourvlucht vanuit Boxtel van vorige week. Team Romein geeft meteen haar visitekaartje af door een dubbele overwinning te pakken. Verder in de top 10 de gekende namen: Bram Scherpenzeel, Henk Blankestijn, Martin Geven en Freek Wagenaar. Eén vreemde eend zit er tussen: Martijn Evers. Martijn Evers staat eigenlijk voor Rein Evers. Martijn, de zoon van Rein, besloot een aantal jaren geleden met de duivensport te beginnen. Vanaf het begin was vader Rein hierbij zeer nauw betrokken. Martijn werd wat ouder en kreeg andere interesses. Vader Rein nam het stokje over en met vallen en opstaan, alle begin is moeilijk, vooral in de duivensport, werd er steeds beter gepresteerd. Enkele clubleden gingen zo nu en dan eens bij Rein op de hokken kijken om advies te kunnen geven en hier en daar werden wat jonge duifjes bekomen. Het gevolg is dat het steeds beter gaat en dat Rein alsmaar enthousiaster wordt. Hij stelt zich bescheiden op maar luistert ondertussen met gespitste oren naar wat de kampioenen met elkaar bespreken. Plaats 4 op Boxtel is voorlopig zijn hoogtepunt maar gezien het sterke spel dit jaar met de jonge duiven is het een kwestie van tijd totdat hij dit zal verbeteren!

Top 10 Boxtel: 1,2,8. Team Romein, 3,8,10. Bram Scherpenzeel, 4. Martijn Evers, 5. Henk Blankestijn, 6. Freek Wagenaar, 7. Martin Geven
Top 10 B-klasse: 1. Martijn Evers, 2. Stefan Jansen, 3,4. Hennie Beumer, 5. Hans Boveree, 6,10. Rob Wassink, 7. Cor Wenink, 8,9. Albert Hendriksen