Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 04-06-2014

Cor Wenink wint Brive
Henk Blankestijn blinkt uit

TWELLO-Het duivensportseizoen komt zo langzamerhand goed op gang. Vanaf nu bijna wekelijks twee of meer vluchten en de afstanden beginnen serieus te worden. Afgelopen weekend stonden de eerste overnachtfondvlucht (vanaf 800 km) en de tweede midfondvlucht (350-500 km) op het programma. Gelukkig werd het weer naarmate het weekend naderde steeds beter waardoor de duiven vol vertrouwen op pad werden gestuurd.

Brive (850 km)

Met de vlucht vanuit Brive start traditioneel de overnachtfond. Een bijzonder zwaar onderdeel waarbij de duiven in 2 dagen, dus met een overnachting, het te vliegen traject dienen af te leggen. Vrijdagmiddag werd om 14.00 uur het sein tot lossen gegeven en konden de 25 Twellose duiven aan de terugreis beginnen.
Het duurde heel lang voordat de eerste duif weer op de hokken arriveerde. Later zou blijken dat er vlak na de lossing een regengebied op de vluchtroute aanwezig was wat de duiven flink hinderde om meteen de goede koers te pakken. Ook hier geldt dat een goed begin het halve werk is.
In Twello dus 25 duiven in concours. Niet alle specialisten deden meteen vanaf het begin mee en wachten op nog wat mooier en warmer weer. Onder de mensen die wel meededen was zoals altijd ook Cor Wenink. Cor is op en top fondman en dat zie je ook aan hem. Hij is altijd rustig en doet geen gekke dingen. Eigenschappen die een goede fondduif ook moeten hebben. Cor draait als eerste van de club met zijn eerstgetekende duif, waar hij dus het meeste vertrouwen in had. Een mooi begin derhalve. Nadat de ban eenmaal gebroken was volgden de duiven elkaar in relatief korte tijd op en waren de benodigde prijsduiven bij het afslaan thuis zodat het concours gesloten kon worden.

Uitslag Brive: 1,5. Cor Wenink, 2,6. Gerrit en John Nieuwenhuis, 3. Went v.d. Steeg, 4. Frits en Sven van Brummen, 6. Arie Dragt

Soisson (272 km)

Voor Soisson werden donderdagavond 350 duiven ingekorfd. Zaterdagmorgen om 08.00 uur werden de duiven gelost om aan hun thuisreis te beginnen. Met een kalm windje op kop en mooie heldere luchten werd het een eerlijk concours. De liefhebbers met de duiven in forme zouden die dag in het snuitje van de uitslag terug te vinden zijn. Spoedig kwamen de  eerste meldingen binnen op de website (steedsverder.nl) binnen. Henk Blankestijn en Martin Geven klokten vroeg op de kortste afstanden, John Romein en Comb. Gr. Koerkamp volgden spoedig vanuit Twello. Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek dat Henk Blankestijn op de Kar de snelste duif van deze dag klokte. Daarnaast maakt hij, evenals Martin Geven (2e), een prachtige uitslag met een hoog prijspercentage. Het winnende duifje komt voor een groot deel voort uit de soorten van clubgenoten Jan de Ruiter en Comb. van Brummen.  Het vreemde deel komt van Henk’s vader uit Amersfoort.

Top 10 Algemeen: 1. Henk Blankestijn, 2,4,8,9. Martin Geven, 3,5,6. John Romein, 7. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 10 Henk Boegborn

Top 10 B-klasse: 1,4,8,10. Henk Boegborn, 2. Hennie Beumer, 3,6. Annet Jutten, 5 Gerrit en John Nieuwenhuis, 7,9. Hans Boveree