Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 08-01-2014

Geslaagde tentoonstelling p.v. Steeds Verder

TWELLO-Afgelopen weekend organiseerde de tentoonstellingscommissie van postduivenvereniging Steeds Verder haar jaarlijkse clubtentoonstelling. In het clubgebouw aan de Stinzenlaan werden door de leden precies 102 duiven ingeschreven. Keurmeester Kasperink uit Wezep mocht ditmaal de duiven beoordelen op bouw en uitstraling. De aanwezige kwaliteit was van een hoog niveau wat met name bleek uit de beoordelingen die veelal dicht bij elkaar lagen.

Tentoonstelling

Met ruim honderd duiven in de kooien kan de tentoonstellingscommissie terugkijken op een geslaagd weekend. In de stille winterperiode is een tentoonstelling een leuke manier om met elkaar in contact te blijven en door het in de eerste weken van januari te organiseren is het meteen een mooie gelegenheid om elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen.

De commissie had weer veel werk gemaakt van het inrichten van de tentoonstellingsruimte en de bezoekers werden gastvrij ontvangen door "barvrouw" Adrie met een lekkere kop koffie en een overheerlijke oliebol, ambachtelijk bereid door Hans Boveree.

Wanneer we de winnaars per klasse overzien vallen een aantal dingen meteen op: er zijn veel verschillende winnaars en toch zijn er uitschieters. Eén van de uitschieters is, zonder anderen tekort te willen doen, Berrie Nijkamp. Berrie is in het bezit van een geweldige duif voor de wedvluchten. Hij kreeg deze duif van de sympathieke Theo Oortwijn uit Apeldoorn. Deze duif zorgde er afgelopen seizoen voor dat Berrie met de regelmaat van de klok in het kopje van de uitslagen stond. Wat niet minder belangrijk is, is dat deze successen ervoor zorgden dat Berrie’s motivatie enorm groeide en hij zijn duiven nog meer in de watten legde. Zijn hele hok is blijkbaar al in prima conditie want met twee klassenoverwinningen en ook nog eens een mooi aantal andere topnoteringen was hij naast Jan de Ruiter de blikvanger van deze tentoonstelling. Helaas miste Berrie in één klasse net die topduif zodat Jan de Ruiter zich een jaar lang Hokkampioen mag noemen. Naast deze twee heren vinden we prima klasseringen terug van o.a. Comb. Nieuwenhuis, Stefan Jansen, Annet Jutten, Hans Boveree, Henk Blankestijn en Albert Hendriksen. Laatst genoemde had slechts 3 duifjes ingestuurd (opa, zoon en kleinzoon) welke alle drie hun prijsje pakten!

Bonnenverkoop

Na de prijsuitreiking van de tentoonstelling was het tijd om de geschonken tegoedbonnen en jonge duiven aan de man te brengen. In het zaaltje hadden inmiddels ook wat belangstellenden van buiten de vereniging plaats genomen. In de wandelgangen sijpelde door dat daar ook wel eens een nieuw lid van onze vereniging tussen zou kunnen zitten.
Verkoopleider Bram Scherpenzeel opende de verkoop en ging daarbij kundig en met veel enthousiasme te werk. Alle bonnetjes, geschonken door zowel leden als sympathisanten (veelal benaderd door Hillie Romein) van de club, werden keurig gepresenteerd zodat de kopers de aanbiedingen op de juiste waarde konden schatten. Er werd snel en duidelijk geboden en voordat iedereen het in de gaten had was Bram alweer toe aan de laatste bon. De in het ziekenhuis verblijvende penningmeester Max Slinkman, waargenomen door Annet Jutten, zal met de opbrengst tevreden kunnen zijn.

In zijn slotwoord bedankte voorzitter Jan Groot Koerkamp alle aanwezigen voor hun inzet, enthousiasme en bereidwilligheid en zei te hopen dat dit een voorbode zou zijn voor het aankomende seizoen 2014.