Website vertalen

nlenfrde

Laatste duivenmarkt

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 20-06-2012

Jan Aalpoel maakt verwachtingen waar
Hillie Romein zegeviert vanuit Breuil

 

TWELLO-Afgelopen zaterdag stonden er, het wordt eentonig, weer twee vluchten op het programma. De midfondduiven stonden in het Franse Breuil le Vert Clermont (411 km) terwijl de duiven voor de ultra lange afstand op vrijdag gelost zouden worden in St. Vincent de Tyrosse (1100 km) Zowel vrijdag, zaterdag als zondag was het weer in Zuid-Frankrijk van dien aard dat de klassieker vanuit St. Vincent waarschijnlijk pas maandag gelost zal kunnen worden. De duiven in Breuil werden om 10.10 uur in vrijheid gesteld en begonnen aan een razendsnelle thuisreis.

 

St. Vincent
Afgelopen vrijdagmiddag zouden normaalgesproken de duiven gelost moeten worden voor één van de weinige klassiekers die de duivensport nog rijk is, de jaarlijkse vlucht vanuit St. Vincent. Wie in zijn carrière als duivensporter deze vlucht op zijn naam weet te schrijven geniet voor altijd faam en aanzien in de sport. Veel liefhebbers stemmen dan ook hun seizoen mede af op deze legendarische vlucht. Het weer gooide echter roet in het eten van de editie 2012. Drie dagen achter elkaar was het onmogelijk om de duiven verantwoord te lossen. Zo het zich nu (zondagmorgen) laat aanzien zullen de duiven op maandag gelost kunnen worden maar dan wordt het naar alle waarschijnlijkheid een ochtendlossing waar St. Vincent eigenlijk een ouderwetse overnachtvlucht, met middaglossing, behoort te zijn. Dat er echter boven alles voor de gezondheid van de duiven wordt gekozen valt slechts te prijzen. Volgende week dus meer over deze editie van St. Vincent.

Breuil le Vert
Gelukkig was het weer zaterdag in Breuil le Vert wel van dien aard dat er gelost kon worden. Om 10.10 uur werden de duiven in vrijheid gesteld om te beginnen aan hun ongeveer 411 km. lange thuisreis. Er stond een stevige zuiden wind die de duiven hielp om dit traject  met razende snelheid af te leggen. Binnen de vier uur, dus met ruim 100 km/uur, bereikten de eerste duiven de thuishaven. Op de meldpagina van Steeds Verder werden de eerste duiven gemeld en het bleek dat Team Romein er weer geen twijfel over liet bestaan wie tot nu toe dit seizoen in de breedte het sterkst presteert. Tijdens het uitlezen van de klokken op zaterdagavond bleek er echter nog bijna een verrassing in het vat te zitten. Niet iedere liefhebber meldt zijn eerste duiven aan via de website. Sommige (oudere) liefhebbers hebben geen internet en zijn zodoende niet in staat om hun tijden door te geven. Jan Aalpoel uit Terwolde is zo’n liefhebber. Vorige week schreven we al dat het bij Jan na een mindere periode weer beter ging, nou hij maakte de verwachtingen meer dan waar en scoorde als B-klasser een fraaie tweede plaats in de totaaluitslag. Zijn duif kon net niet tippen aan de snelheid van die van Hillie Romein maar Jan kennende heeft hij voor de komende weken snode plannen Overigens deden de liefhebbers uit Terwolde het allemaal goed. Jan Ketelaar stond zelfs twee keer in de top tien en ook Hans Boveree pakte twee mooie tijd-duiven.

Top 10 A-klasse: 1,2,3,7. Hillie Romein, 4,8. Jan Ketelaar, 5. Henk Blankestijn, 6,10. Jan de Ruiter, 9. Bram Scherpenzeel

Top 10 B-klasse: 1,5,10. Jan Aalpoel, 2,8. Henk Boegborn, 3,4,9. Gerrit en John Nieuwenhuis, 6,7. Hans Boveree