Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 23-05-2012

Hegemonie A-klassers doorbroken
Henk Boegborn verrast vriend en vijand

TWELLO-Afgelopen zaterdag werden de duiven van p.v. Steeds Verder, uiteindelijk, gelost in Pommeroeul. Aanvankelijk stond deze Zuid-Belgische plaats ook op het programma maar zou er worden uitgeweken naar het nóg iets zuidelijker gelegen Quievrain. Toen in de nacht van vrijdag op zaterdag daar de duivencontainers van Regio 1 en 2 arriveerden bleek het terrein aldaar te zijn afgesloten en besloot men meteen maar terug te rijden naar Pommeroeul.

Wind
Hadden de duiven de afgelopen weken af te rekenen met een koude kopwind, zaterdag was het qua temperatuur wat aangenamer en blies de wind uit zuidelijke richtingen. Dat dit niet betekent dat de duiven het dan makkelijk hebben kunnen we opmaken uit het verloop van de uitslag die toch meer dan 15 minuten openstond.
Deze zaterdag werd er een recordaantal duiven ingekorfd. Zoals vorige week al geschreven naderen de fondvluchten, met afstanden van 500 tot ruim 1100 km., en daarvoor dienen de duiven genoeg trainingskilometers in de vleugels te hebben. Deze zaterdag was bij uitstek geschikt om deze marathonduiven nog eens een mooi trainingsvluchtje te laten maken.

Meldingen
Op de website van Steeds Verder (www.steedsverder.nl) staat voor duivensporters allerlei nuttige informatie. Zo zijn er links te vinden naar buienradar, naar de lossingpagina’s van de duivenbond en naar een uitgebreide “duiven-weer-website”. Het meest wordt echter op zaterdag onze meldpagina bezocht. Op deze pagina kunnen de deelnemers hun aankomsttijd(en) invoeren en berekent het programma de gemiddelde snelheid. Tal van liefhebbers uit de omgeving maken hier gebruik van om te zien of men die week goed gescoord heeft. Op deze pagina verscheen opeens de naam van Henk Boegborn uit Teuge als eerste melder. Dat was al opvallend omdat het bij Henk dit seizoen nog niet erg soepel liep. Nadat er een aantal minuten verstreken was werd reeds duidelijk dat Henk de snelste duif van het verenigingsconcours had, een prachtige prestatie van Henk en vooral van zijn reeds 7 jaar oude duif. Gewoonlijk komen zulke oude duiven nog zelden op de uitslag voor omdat ook in de duivensport alles steeds sneller gaat en de oudjes dit tempo niet meer kunnen maken. De duif van Henk vormt hierop een uitzondering en pakt, mede op basis van zijn ervaring, de hoofdprijs, daarmee alle A-klassers het nakijken gevend!

 Henk Boegborn en kleindochter hebben alle reden tot lachen

Top 10 A-klasse: 1,9. Jan Ketelaar, 2,6. Dick van Dijk (sr), 3. Jan de Ruiter, 4,7,8,10. Hillie Romein, 5. Frits en Sven van Brummen

Top 10 B-klasse: 1,4,6,10. Henk Boegborn. 2,3,7. Gerrit en John Nieuwenhuis, 5. Dick van Dijk (jr), 8. Hans Boveree, 9. Jan Aalpoel

Orleans
Komende zaterdag staat de eerste eendagsfondvlucht dan op het programma. Deze wordt gevlogen vanuit het in duivenkringen magische Orleans. Binnen de sport, en ook binnen onze club, is er een aantal liefhebbers dat zich helemaal toelegt op deze discipline. De gehele Gelders Overijsselse Unie lost dan gezamenlijk en de snelste duiven komen op Teletekst (SBS 6 pagina 861). In het verleden heeft een aantal Steeds Verder liefhebbers laten zien dat ook zij met de absolute top meekunnen op deze discipline. Volgende week meer hierover.