Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 31-07-2019

DUIVENSPORT: Loodzwaar duivenseizoen

TWELLO-Het weer verbreekt record na record. De duivensporters passen zich zoveel als mogelijk aan. Vluchten worden verplaatst of zelfs afgelast. Het welzijn van de dieren komt op de eerste plaats.

Chateaudun
Vorige week zondag werd de dagfondvlucht vanuit Chateaudun vervlogen. De vlucht werd een dag uitgesteld. Binnen de club was er slechts een klein aantal duiven ingezet. Met week na week zware vluchten begint het op een gegeven moment door te knijpen. Specialist Bram Scherpenzeel kwam nog met een mooi aantal duiven aan de start maar verder was het mondjesmaat. Zoals je van een specialist mag verwachten was het Bram die deze vlucht domineerde. Van de 9 prijsduiven kwamen er 5 op zijn naam. De duiven kwamen verder goed naar huis. Een prima beslissing derhalve om de vlucht 1 dag uit te stellen.

Orange
Voor het afgelopen weekend stonden er 3 vluchten gepland. Al snel werd besloten om de vluchten voor de snelle duiven en jongen te cancelen. Hiervoor had een ieder begrip.
Op dinsdag werden de marathonduiven al ingekorfd voor de vlucht vanuit Orange. Iedereen hoopte dat het weer in de loop van de week wat milder zou worden. Dat werd het niet. Onder tropische omstandigheden werd er vrijdagmorgen gelost voor een taaie, en kwaaie, marathonvlucht. Op de marathon gaan duiven mee die daarvoor speciaal zijn gefokt. Taaie, rustige vogels die zuinig met hun energie om gaan. Na een gedegen opleiding zijn deze duiven gepokt en gemazeld en al duurt het soms een dagje langer, ze komen thuis.
Zondagmorgen werden de klokken uitgelezen. Cor Wenink doet weer van zich spreken met de eerste prijs. Op de lange, taaie vluchten voelen zijn duiven zich kiplekker. Annet Jutten klokt 3 prijsduiven en maakt daarmee de mooiste uitslag. De Comb. van Brummen heeft 1 duif mee en draait deze mooi op tijd op zaterdagmiddag. De vanuit Apeldoorn naar Twello gekomen Comb. Zoetbrood pakt de overige 2 prijzen.

Top 9 Chateaudun: 1,2,6,7,9. Bram Scherpenzeel, 3,4. Werner v.d. Steeg, 5. Comb. van Brummen, 8. Jan Ketelaar
Top 7 Orange: 1. Cor Wenink, 2,4,6. Annet Jutten, 3. Comb. van Brummen, 5,7. Comb. Zoetbrood