Website vertalen

nlenfrde

Laatste duivenmarkt

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 08-08-2012

Comb. Nieuwenhuis sterk op de fond
Freek Wagenaar blijft winnen

TWELLO-De afgelopen weken werd de laatste fondvlucht voor de oude duiven vervlogen vanuit Cahors (960 km) Deze werden op zaterdag gelost om op zondagmorgen te arriveren. De jonge duiven waren toe aan hun tweede en derde vlucht, resp. uit Grimbergen (190 km) en Quievrain (265 km). Deze vluchten werden gekenmerkt door hoge snelheden vanwege de hoofdzakelijk zuid-westelijke wind.

Cahors
De eerste duif vanuit Cahors meldde zondagmorgen zich om iets voor elf aan de Stationsdwarsstraat bij Gerrit en John Nieuwenhuis. Vader Gerrit is helemaal weg van de vluchten met afstanden van 800 km en meer. Hierbij komt het echt aan op de kwaliteit van de duif, ze moeten sterk en taai zijn en niet snel opgeven. Bovendien moeten ze ’s avonds zo ver mogelijk doorvliegen om zo dicht mogelijk bij huis te geraken en de volgende dag het laatste stukje te klaren. Dan moeten ze ook nog eens, letterlijk, vroeg uit de veren want anders zijn de prijzen al verdiend.  Blijkbaar beschikte de ‘732 over deze eigenschappen want ze arriveerde juist voor de aanstormende duiven van Went v.d. Steeg op de Worp en Arie Woertman uit Voorst. Vermeldenswaard is ook de mooie prestatie van Rob Wassink, die met de plaatsen 4 en 5 en binnen no-time 7 van de 8 duiven thuis, zijn beste uitslag van het seizoen maakt!

Top 10 Cahors: 1,9. Comb. Nieuwenhuis, 2. Went v.d. Steeg, 3,6,10. Arie Woertman, 4,5. Rob Wassink, 7. Gerrit Ilbrink, 8. Annet Jutten

Grimbergen
De tweede vlucht voor de jonge duiven werd gestart in Grimbergen. Met een stevig windje in de rug werd het een vlot concours. In de top zien we weer de gekende leifhebbers die het spel met de jonge duiven in de vingers hebben. Freek Wagenaar smaakt weer het genoegen van een dubbele overwinning. Ditmaal is het een duifje verkregen op een bonnetje van clubgenoot Bram Scherpenzeel die alle concurrenten het nakijken geeft.
In de B-klasse is het Jan Aalpoel die de overwinning pakt vlak voor het debuterende jeugdlid Martijn Evers. Martijn speelt dit seizoen voor het eerst mee op de vluchten voor de jonge duiven en geeft met een prachtige score (4 van de 6 duiven in de prijzen) vele oude rotten het nakijken.

Top 10 A-klasse: 1,2,7. Freek Wagenaar, 3. Jan de Ruiter, 4,5,6,8,9. Joke en Martin Geven. 10. Hillie Romein
Top 10 B-klasse: 1,3. Jan Aalpoel, 2,8,10. Martijn Evers, 4,5. Hans Boveree, 6,7,9. Went v.d. Steeg

Quievrain
In het Belgische Quievrain werd om 08.10 uur het sein tot lossen gegeven voor de duiven van Regio 1 en 2 van de Gelderse Overijsselse Unie. Het was de eerste maal dat deze 2 regio’s de jonge duiven tegelijk losten. Weer een nieuwe ervaring voor de junioren. Een massale lossing geeft vaak een betere spreiding v.w.b. de prijsverdeling. Omdat de duiven naar een groter gebied moeten worden de prijzen meer verdeeld en is er meestal geen sprake van overheersing door een bepaalde plaats.
De meldingen op de website van Steeds Verder kwamen mondjesmaat binnen. Na enige tijd kon de balans worden opgemaakt en kwam Freek Wagenaar voor de derde week in successie als overwinnaar uit de bus. Ditmaal weer een duifje van het gezamenlijke kweekhok bij Albert Hendriksen in Twello. Jan de Ruiter en Joke en Martin Geven laten prima series zien, daar waar Freek wat lager moet wachten op zijn volgende duiven. Jan Ketelaar, die de afgelopen jaren van zich liet horen op de verdere vluchten voor de jonge duiven, wurmt zich tussen al dit geweld en schept daarmee weer verwachtingen voor de vluchten die komen gaan.

Top 10 A-klasse: 1. Freek Wagenaar, 2,3,7,8,9,. Jan de Ruiter, 4.10. Comb. Geven, 6. Jan Ketelaar
Top 10 B-klasse: 1,2,5,8,9. Went v.d. Steeg, 3,4. Jan Aalpoel, 6,10. Martijn Evers, 7. Hans Boveree