Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 24-07-2019

DUIVENSPORT: Goud voor Boegborn en Willems

TWELLO-Vanwege het te verwachten slechte weer in de middag werd er deze keer heel vroeg, om 07.15 uur, gelost in Mettet (237 km) De dagfondduiven moesten nog een dagje wachten omdat zij vanwege de lengte van de vlucht zeker met het slechte weer te maken zouden krijgen. Zij werden daarom zondagmorgen gelost en van die vlucht zullen we volgende week verslag doen.

Vroege Vogels Ontbijt
Vorige week werd het traditionele Vroege Vogels Ontbijt georganiseerd. De zondag na de 2e vlucht voor de jonge duiven worden de leden dan om half 8 in het clublokaal verwacht om gezamenlijke een heerlijk ontbijt te nuttigen. Ditmaal werd het ontbijt een brunch omdat er nog liefhebbers waren die duiven onderweg hadden van een marathonvlucht. Het geeft natuurlijk geen pas om de duiven 1000 km te laten vliegen en zelf heerlijk aan het ontbijt in het clublokaal te zitten. Overigens geldt er ook een meldplicht op dit soort vluchten. Binnen een kwartier na aankomst moeten de duiven via de website bij de diverse instanties gemeld worden. Tijdens de brunch werden er diverse prijzen uitgereikt. Omdat het een soort folklore is heeft iedere deelnemer recht op een prijsje. Deze waren ook deze keer weer mogelijk gemaakt door de vaste sponsoren Buurman Vleesch & Vis en Puur bloemen en planten. Ook was er een aantal waardebonnen geschonken door van der Bijl Diervoeders uit Voorstonden. Zij dragen ook elk jaar weer bij aan het welslagen van het VV Ontbijt.

Mettet
De oude en jonge duiven werden voor de laatste keer gezamenlijk gelost in Mettet. Al snel was duidelijk dat de snelheden hoog zouden oplopen. Zaak is het natuurlijk dat je als liefhebber tijdig alles in gereedheid hebt om de duiven te ontvangen. Een vroege lossing in combinatie met hoge snelheden wil nog weleens voor verrassingen zorgen. Dat was echter deze keer niet aan de orde. In Teuge had Henk Boegborn de kleppen op scherp staan en zijn module aangesloten. Tussendoor ging hij even naar binnen om de iPad op te halen om daarmee zijn eerste duif te kunnen melden. Dit melden is een goede gewoonte onder de leden van de club om te kunnen zien waar de vroege duiven zitten. Toen Henk weer buiten kwam zag hij dat er bij hem al drie duiven binnen waren. Doordat de klok was ingesteld waren deze keurig geconstateerd maar had Henk de aankomsten gemist. Bij het doen van de melding bleek dat Henk een geweldige uitslag ging maken. De plaatsen 1,2 en 3 zijn zijn deel bij de oude duiven.
Bij de jonge duiven heeft de club andere kanonnen onder haar leden. Was het vorige week Freek Wagenaar die victorie kraaide, zaterdag was het de andere matador op het gebied van de jonge duiven die keihard uithaalde met de plaatsen 1,2,3 en 4 nl. Steffan Willems uit Epse. Totale overheersing door 2 liefhebbers derhalve.
Vanwege de harde wind en de tóch al aanwezige buien kenden beide vluchten een stroef verloop. Op de zondagmorgen zijn de meeste duiven echter weer present en wordt er weer uitgekeken naar volgende week.

Top 10 Mettet oud: 1,2,3,5. Henk Boegborn, 4. Comb. van Brummen, 6. Jan Ketelaar, 7,8,9,10. Steffan Willems

Top 10 Mettet jong: 1,2,3,4,7,10. Steffan Willems, 5,6. Jan Ketelaar, 8. Henry Oosterboer, 9. Freek Wagenaar