Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 03-07-2019

DUIVENSPORT: Zeges voor Annet Jutten en Jan Ketelaar

TWELLO-Vorige week werd de marathonvlucht vanuit Perigueux (879 km) vanwege het weer een dag later gelost. Ook de vluchten van afgelopen weekend werden vanwege het té warme weer aangepast. Duivenliefhebbers zijn natuurlijk ook echte dierenliefhebbers en met snikhete dagen in het vooruitzicht werden de vluchten voor de jonge duiven afgelast en die voor de oude, gelouterde, duiven ingekort. Ook werden de oude duiven pas op vrijdagavond ingekorfd daar waar eerst een donderdag-inkorving gepland stond.

Perigueux
Dit was een echte taaie overnachtvlucht waarbij de snelheden van de arriverende duiven snel zakten. Ook deze keer was er weer een aantal mensen vanuit Apeldoorn en Bathmen in Twello neergestreken om hun duiven in te korven. Twello vervult daarin een soort regio-functie. Twello ligt redelijk centraal en bovendien hebben ze hun zaakjes altijd goed voor elkaar. Redenen genoeg voor de mensen “van buiten” om met een goed gevoel bij Steeds Verder in te korven. De eerste 2 duiven die arriveerden waren van Arjan en Dave Zoetbrood, gastspelers. Annet Jutten houdt de Twellose eer hoog door vrijwel gelijktijdig met de 2e duif van Zoetbrood te klokken, ze komt een fractie van een meter tekort. Wel pakt ze hiermee de overwinning in de club. Met 4 duiven in de top 10 was ze redelijk tevreden, uiteraard kan het altijd beter. Cor Wenink wordt 2e in de club. Hij had na de geweldige prestatie op St. Vincent misschien wel iets grotere verwachtingen maar ook nu blijkt maar weer eens dat iedere vlucht anders is. Gerrit en John Nieuwenhuis zitten er op de relatief kortere marathonvluchten, dit klinkt tegenstrijdig, altijd goed bij, plaats 4 is hun deel.

Morlincourt
De vlucht voor de oude duiven werd ruim 80 km. ingekort zodat er op vrijdagavond ingekorfd kon worden. De vrachtwagen kan dan ’s nachts, wanneer het relatief koel is, naar de plaats van bestemming rijden alwaar de duiven op zaterdagmorgen vroeg gelost konden worden. Een makkelijke vlucht werd het zeker niet. Blijkbaar had de warmte van de dagen er voor de nodige energie gekost want het duurde ruim 40 minuten voordat de slechts 15 prijsjes verdiend waren. Jan Ketelaar is aan één van zijn sterkste seizoenen bezig. Ook dit keer is de overwinning voor de man uit Terwolde. Met 10 duiven mee moet hij ook 39 minuten wachten op zijn 2e duif, om maar aan te geven dat het niet vanzelf ging. Stefan Jansen pakt zilver, ook hij heeft het hele seizoen al forme op de hokken en maakt mooie uitslagen. Bram Scherpenzeel completeert het podium met plek 3.
Het was wel mooi om te zien dat alle 7 deelnemers minimaal 1 duifje op tijd hadden en dus allemaal in de uitslag terug te vinden zijn.

Top 10 Perigueux: 1,3,5,6. Annet Jutten, 2,7. Cor Wenink, 4,8,9,10. Comb. Nieuwenhuis

Top 15 Morlincourt: 1,11,12,13. Jan Ketelaar, 2,7,10,15. Stefan Jansen, 3,6,8. Bram Scherpenzeel, 4. Rein Evers, 5. Comb. Nieuwenhuis, 9. Annet Jutten, 14. Henry Oosterboer