Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 14-09-2016

Gerrit en John Nieuwenhuis sluiten in stijl af

TWELLO-Afgelopen zaterdag werd de laatste vlucht van seizoen 2016 vervlogen vanuit het Franse Laon (340 km). De duiven werden, vanwege een aanwezig inversie, om 09.40 uur gelost en hadden een lekker windje in de rug. De eerste duiven haalden dan ook bijna de geweldige snelheid van 100 km. per uur.

Melun
Allereerst willen we nog even terugkomen op het stukje van vorige week. Daarin maakten we melding dat Freek Wagenaar een gooi deed naar het kampioenschap met de jonge duiven van de hele Afdeling. Nadat het rekenbureau de standen openbaar maakte bleek inderdaad dat Freek onaangewezen kampioen was geworden van de hele Gelders Overijsselse Unie. Als kers op de taart had Freek ook nog eens de beste jonge duifj van de hele afdeling over alle vluchten. Freek vliegt alleen met jonge duiven die anderen voor hem kweken. Het beste duifje van de hele GOU werd gekweekt door clubsecretaris Bram Scherpenzeel die daarmee ook in de eer deelt. Bram bleef bescheiden en gaf alle credits aan Freek die met zijn vakmanschap de duiven tot deze goede prestaties bracht.

Laon
Op de laatste natourvlucht werden de duiven  van de hele GOU gezamenlijk gelost. Het mooie van een massale lossing is dat er een mooie spreiding van alle duiven over de afdeling plaats vindt. In Twello openden Gerrit en John Nieuwenhuis verrassend het bal. Hoewel ze er de laatste weken goed bijzaten zijn ze meer gespecialiseerd in de langere vluchten. Speciaal voor de natour hadden ze een tiental duiven in stelling gebracht die vanaf het begin goed naar huis kwamen. John Romein moet een klein gaatje toestaan maar met een prijspercentage van 80 kan hij alleen maar tevreden zijn en dan niet alleen over deze vlucht maar over het hele seizoen.
Door de massale lossing duurde het even voordat de prijzen verdiend waren en vooral de kopduiven hadden een gaatje geslagen. Na ruim 20 minuten was een kwart van de ingezette duiven thuis en kon het concours gesloten worden.

Top 10 A-klasse: 1,3,9. Comb. Nieuwenhuis, 2,6,7. John Romein, 4,8,10. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 5. Jan de Ruiter
Top 6 B-klasse: 1,2,3,4,5,6. Comb. Nieuwenhuis

Vanaf volgende week organiseert Steeds Verder een vijftal weken op rij de zgn. Taartvluchten waarop liefhebbers nog wat late jonge duiven extra ervaring op kunnen laten doen voor volgende seizoen. Aan deze vluchten doet altijd een bont gezelschap van liefhebbers mee uit de wijde omgeving. Naast het extra africhten van de duiven hebben deze vluchten dus ook een sociaal karakter waarbij mensen die elkaar in het seizoen nauwelijks zien weer even kunnen bijpraten en waar nieuwe contacten worden gelegd.