Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 17-08-2016

Weer Teletekst Freek Wagenaar
John Romein overklast concurrentie

TWELLO-Zaterdag stonden er opnieuw twee vluchten gepland. De voorlaatste van de jonge duiven uit Nanteuil (415 km) en de eerste van de natour waarbij oud en jong gezamenlijk tegen elkaar vliegen. De duiven van de natour werden gelost in Tilburg (107 km)

Tilburg
Voor de vlucht vanuit Tilburg werden 262 duiven aan de start gebracht door 14 liefhebbers. Voor veel liefhebbers is dit de kans om de wat latere jonge duiven een goede opleiding te geven voor volgend jaar. Voor anderen is het van belang om nog goed te draaien met de oude duiven omdat de natour nog meetelt voor de diverse kampioenschappen. Dat laatste heeft binnen de club vooral betrekking op John Romein. John kent tot nu toe het beste seizoen uit zijn carrière en heeft al enkele kampioenschappen op zak. Nadat de duiven enkele weken hadden stilgelegen keek iedereen uit naar de eerste natourvlucht. De vraag of John’s duiven nog steeds in vorm waren werd al snel duidelijk. Zijn twee favoriete duiven kwamen enkele minuten voor de meute uit en scoorden plaats 1 en 2. Daarna kwamen er 7 stuks tegelijk aan en deze werden in 20 seconden geklokt. Met negen duiven in de top 10 is wel duidelijk dat de vorm er nog steeds is. Voorzitter Jan Groot Koerkamp is de enige die, met een jonge duif nog wel, wat tegengas geeft en plaats 3 opeist. De mooiste serie deze week is voor B-klasser, Dick van Dijk (jr.). Met 10 duiven mee scoort hij 7 fraaie prijzen

Top 10 Tilburg: 1,2,4,5,6,7,8,9,10 John Romein, 3. Jan en Arno Gr. Koerkamp
Top 10 B-klasse: 1,5,7,9,10. Dick van Dijk (jr0, 2,3,6. Gerrit en John Nieuwenhuis, 4,8. Dick van Dijk (sr.)

Nanteuil
Voor Nanteuil werden in de vereniging nog maar 37 duiven ingezet door 4 liefhebbers. Over de verenigingsuitslag kunnen we kort zijn: Freek Wagenaar. Omdat het in de vereniging allemaal niet zo spannend meer is wordt er gekeken naar groter verband. Buiten dat er in de eigen club tegen elkaar gevlogen wordt, zijn alle clubs ook weer onderdeel van een Kring. Meerdere kringen vormen een Regio en meerdere regio’s vormen weer een afdeling. Twello zit ingedeeld bij kring Apeldoorn, officieel Kring 6 geheten. Hier scoort Freek de plaatsen 1 t/m 4 tegen 214 duiven, ingezet door 32 liefhebbers. Dat is dus al wat meer concurrentie. In Regio Noord-Oost, bestaande uit 3 kringen en met ruim 1000 duiven in concours, bezet Freek met zijn eerste 4 duiven de plaatsen 2,5,12 en 13. De eerste duif, afkomstig van het hok van Bram Scherpenzeel, was vroeg genoeg om in de gecombineerde uitslag van Regio Noord-Oost en Noord-West (ruim 2100 duiven) als vijfde te eindigen en daarmee, evenals vorige week, voor Freek een plaatsje op Teletekst te winnen. De jonge duiven hebben nu een weekje rust en gaan dan voor de laatste vlucht dit jaar, de zgn. Derby, naar Melun (462 km)