Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 20-07-2016

Dubbele zege voor Annet Jutten

TWELLO-Evenals vorige week stonden er afgelopen weekend alweer drie vluchten op de rol. Het duivenseizoen draait op volle toeren alleen werken de weergoden daar niet echt lekker aan mee. De jonge duiven werden gelost in St. Job (147 km), de snelheidsduiven gingen naar Nanteuil (416 km) en de marathon-duiven werden dinsdag al vervoerd naar Orange (906 km)

Orange
Vrijdagmorgen om 07.15 uur werden de duiven in Orange in vrijheid gesteld voor een zgn. vlucht met ochtendlossing. In onze regio is het altijd kantje-boord of de duiven ’s avonds nog thuis kunnen komen of dat ze een nachtje buiten blijven slapen. Dit jaar kwamen er ’s avonds geen duiven door dus werd er op zaterdagmorgen in alle vroegte post gevat bij de hokken. Het was Annet Jutten die rond 08.20 uur vanaf het Molenveld letterlijk en figuurlijk de radiostilte doorbrak. Er bleek een foutje in de meld-software te zitten en daarom werd er telefonisch contact gezocht met de webmaster. Snel werd het euvel verholpen en Annet pronkte op een fraaie eerste plaats op de site. Het duurde ongeveer 20 minuten totdat ze haar 2e duif kon melden en daarmee een dubbele overwinning voor zich opeiste. Daarna duurde het een paar uur voordat het peloton zich aandiende en de duiven regelmatig begonnen te “vallen”.

Top 10 Orange: 1,2,4. Annet Jutten, 3,8. Gerrit en John Nieuwenhuis, 5. John Romein, 6. Wilco Roeterdink (Bathmen), 7. Cor Wenink, 9. Rob Wassink, 10. Jan Ketelaar

St. Job
Vanuit St. Job werd de 3e vlucht voor de jonge duiven vervlogen. Dat het een zwaar seizoen is bleek uit de deelname: slechts 5 liefhebbers van Steeds Verder kwamen met duiven aan het vertrek. De specialisten met de jonge duiven, Dennis Koers en Freek Wagenaar, kwamen met de meeste duiven aan de start en verdeelden onderling ook weer de hele top tien. Was het vorige week Freek die iedereen het nakijken gaf, nu liet Dennis zien dat er ook met hem niet te spotten valt: de plaatsen 1 t/m 4 waren zijn deel. In de B-klasse verdeelden Rein Evers en Werner v.d. Steeg de prijzen.

Top 10 St. Job: 1,2,3,4. Dennis Koers. 5,6,7,8,9,10. Freek Wagenaar
Top 5 B-klasse: 1,4. Rein Evers, 2,3,5. Werner v.d. Steeg

Nanteuil
Nadat de prijzen bij de jonge duiven net waren verdiend arriveerden de oude duiven van hun laatste midfondvlucht vanuit Nanteuil. Ook hier geen grote deelname meer. De mensen die nog spelen voor de kampioenschappen gingen er nog een keertje vol tegenaan. John Romein is aan een ijzersterk seizoen bezig en dat niet alleen op plaatselijk niveau. Niet alle eindstanden zijn nu bekend maar op alle snelheidsonderdelen gaat hij hoge ogen gooien. Ook de laatste vlucht was weer een prooi voor deze veelvraat. Met de plaatsen 1 en 2 en met 7 duiven in de top 10 laat hij aan duidelijkheid niets te wensen over. Jan Gr. Koerkamp, Hans Boveree en Rein Evers kunnen met elk 1 duifje nog voor wat tegenstand zorgen.

Top 10 Nanteuil: 1,2,5,7,8,9,10. John Romein, 3. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 4. Hans Boveree, 6. Rein Evers
Top 9 B-klasse: 1,3,4,5. Hans Boveree, 2,8. Rein Evers, 6,7. Stefan Jansen, 9. Berry Nijkamp