Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 09-09-2015

Prima beslissing lossingscommissie
John Romein razendsnelle winnaar

TWELLO-Voor afgelopen zaterdag stonden 2 wedvluchten gepland. Voor de jonge duiven stond er een provinciale vlucht vanuit Nanteuil op het programma. Deze werd al in een vroeg stadium uitgesteld naar zondag. Het verslag van deze vlucht zult u dus volgende week kunnen lezen. De duiven van de natour, oud en jong samen, vertrokken vrijdagavond richting Isnes (B) maar verkasten zaterdagmorgen naar het noordwestelijker gelegen Meer. Een prima beslissing zou later blijken.

Aan de aantallen ingekorfde duiven valt af te lezen dat het seizoen haar einde nadert. Slechts 82 oude duiven stonden er in concours voor de vlucht vanuit Meer (125 km). De jonge duiven die meegaan staan niet in concours maar gaan enkel mee om de broodnodige ervaring op te doen voor hun komende vliegcarrière als oude duif.

Om 15.25 uur werd het sein tot lossen gegeven. Op dat moment teisterden regen en storm nog volop de feestvierders op het Klompenfeest maar naarmate de tijd verstreek, en de aankomsten van de eerste duiven steeds dichterbij kwamen, werd de regen flink minder. Wel stond er nog een venijnig windje dat er voor kan zorgen dat de duiven, die natuurlijk niet moe zijn van anderhalf uurtje vliegen, bij aankomst vrolijk blijven rondvliegen.

Zoals gebruikelijk werd de eerste duif op de kortste afstand gemeld door Henk Blankestijn. Het duurde even voordat de volgende meldingen verschenen maar al spoedig hadden “de hokken in vorm” hun eerste aankomst ingevuld op de website van Steeds Verder. Omdat per liefhebber slechts de eerste duif gemeld wordt is het vooraf niet duidelijk hoe de uitslag precies zal worden. In het clublokaal worden de modules op de PC aangesloten en worden alle ringnummers met bijbehorende tijden uitgelezen. Met één druk op de knop wordt dan de uitslag tevoorschijn getoverd.

John Romein was, zoals vaker dit seizoen, de grote winnaar met de plaatsen 1 en 2, juist voor Henk Blankestijn. Henk speelt het hoogste prijspercentage van de club met 5 van zijn 7 ingezette duiven op de lijst. B-klasser Albert Hendriksen is met een sterke natour bezig en consolideert met plaats 4  zijn uitstekende klassering in het natourkampioenschap. Hij heeft drie duiven in de top tien, evenals Romein en Blankestijn. Bram Scherpenzeel wurmt zich hier nog tussen en completeert daarmee de top 10.

Top 10 algemeen: 1,2,5. John Romein, 3,6,7. Henk Blankestjn, 4,9,10 Albert Hendriksen, 8. Bram Scherpenzeel

Top 6 B-klasse: 1,2,3,4,5,6. Albert Hendriksen