Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 12-08-2015

Steeds Verder domineert regionale duivensport
Blankestijn en  Romein vieren regio-zeges

TWELLO-Afgelopen zaterdag stonden de duiven van p.v. “Steeds Verder” in Duffel. Oorspronkelijk zou regio Noord van de Gelders Overijsselse Unie vanaf Tongeren vliegen. Deze losplaats ligt oostelijk gesitueerd, maar omdat vooraf de weersvooruitzichten voor de oostelijke helft van België weinig rooskleurig waren (nevel en bewolking), hadden de lossingsverantwoordelijken de helderheid van geest om de vier grote duivenopleggers meteen richting het veel westelijker gelegen Duffel te dirigeren. Een verstandige keus, want de wagens van de zuidelijke regio’s  van de GOU gingen gewoon naar het geplande station meer oostelijk en …. kwamen in de problemen.

In Twello gingen vrijdagavond 171 jonge duiven en 167 oude duiven in de boxen. Zaterdagochtend om 9.45 uur kregen de duiven van regio Noord-Oost de vrijheid in Duffel. Het weer was zonnig en betrekkelijk warm en de wind blies uit het noorden. Hoewel de afstand slechts ongeveer 170 kilometer is voor Twello, zou het vooral voor de jonge onervaren duiven een pittige klus worden!

Om 11.57.09 uur viel op de Kar een jonge doffer van Henk Blankestijn als een kogel uit de lucht, direct op de klep. Blankestijn was blij verrast en zag uit zijn ooghoek dat de moeder van zijn favoriet haar zoon escorteerde. “ Bingo” dacht de geroutineerde liefhebber Blankestijn. Op de een of andere manier schrok de oude duivin en maakte nog een ereronde. Achteraf een duur foutje!  Voor Henk Blankestijn, die een drukke baan en een jong gezin moet combineren met zijn passie postduiven, kon het weekeinde niet meer stuk. Bij het opmaken van de uitslag van het 23 verenigingen tellende samenspel bleek Henk Blankestijn de winnende jonge duif te hebben. De moeder van de jonge doffer grijpt bij de oude duiven net naast het goud door haar ererondje. Die overwinning komt nu terecht bij Twellonaar John Romein, die zijn oude duiven fantastisch kreeg met een zeer hoog prijspercentage.

Twee regiozeges op één dag voor leden van “Steeds Verder”, dat is uitzonderlijk. Hoewel Twello een naam heeft hoog te houden in de regio, heeft de vereniging een kwaliteitsoffer moeten brengen door het vertrek van Martin & Joke Geven van Bussloo naar de prairie van Cortenoever, waar Martin & Joke onder de naam Hans en Evert Jan Eijerkamp zijn gaan vliegen. Ook de verkoop van de duiven van good old Jan de Ruiter uit Teuge betekende het (voorlopig) afscheid van een sterkhouder van de club.  De zeges van Blankestijn en Romein, bewijzen dat “Steeds Verder” nog niet onderschat mag worden!

De uitslag bij de jonge duiven:  1. Henk Blankestijn (regiozege)  2, 7,8,9 en 10 Dennis Koers  3,4,5 en 6 Freek Wagenaar  

In de B-klasse gaat de zege naar Went van de Steeg op de Worp, die Rein Evers in Wilp-Achterhoek voorblijft.

Zijn het bij de jonge duiven met name runner up en “kroonprins” Dennis Koers uit Twello en specialist Freek Wagenaar uit Appen die de melk afromen, bij de oude duiven domineren John Romein en Henk Blankestijn. John nam het duivenimperium van zijn vorig jaar overleden moeder Hillie over, die op haar beurt het erfgoed van wijlen haar echtgenoot Freek Romein behartigde. John liep destijds aan de zijlijn mee bij soigneur Cor Buis, maar nu hij zelf de scepter zwaait op verbouwde hokken marcheert de vliegploeg fenomenaal en verbaast hij vriend en vijand en zichzelf het meest.

De uitslag bij de oude duiven: 1,4,5 en 6 (met regiozege) John Romein  2,7,8 en 9 Henk Blankestijn  10 Combinatie Gerrit & John Nieuwenhuis    

In de B-klasse:  1 en 4 Comb. Nieuwenhuis  2,3,5 en 7 Albert Hendriksen  6 en 10  Dick van Dijk sr.  8 en 9 Henk Boegborn

De concoursduur bij de jonge duiven was ongeveer een half uur. De oude duiven waren in een kwartier klaar. De ervaring van de oude duiven speelt een grote rol, maar de snelste duif van de regio tegen duizenden duiven was de aangepaarde jonge doffer van Henk Blankestijn!