Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 15-07-2015

Allrounders slaan toe
Ketelaar en van Brummen zegevieren

TWELLO-Met het einde van het vliegseizoen voor de oude duiven in zicht stonden er ook deze week weer twee vluchten gepland. De marathonduiven gingen voor een ochtendlossing naar Orange (906 km) en de snelheidsduiven werden gelost in Nanteuil le Haudouin (416 km)

Orange
Meestal worden de marathonduiven rond of na de middag gelost om dan de volgende dag thuis te komen. Ook bestaat er het fenomeen dat ochtendlossing heet. De duiven worden dan “gewoon” ’s morgens gelost waarbij het, afhankelijk van wind en weer, mogelijk is dat de er dezelfde dag duiven arriveren. Op deze editie van Orange werden de duiven vrijdagmorgen om 06.45 uur in vrijheid gesteld. Op de kortere afstanden arriveerden er inderdaad duiven dezelfde avond maar station Twello bleek toch een stukje te ver. Dus op zaterdagmorgen maar vroeg uit de veren om de duiven op te wachten. Rond kwart voor 8 klokte Jan Ketelaar in Terwolde de winnende duif. Daarna duurde het even voordat de volgende duif bij Cor Wenink arriveerde maar daarna vielen ze relatief snel achter elkaar. Bij Gerrit en John Nieuwenhuis landden er zelfs 2 tegelijk wat natuurlijk wel heel speciaal is nadat de duiven bijna 26 uur onderweg zijn geweest.
Winnaar Jan Ketelaar lijkt zich, net zoals Frits en Sven van Brummen, ook als allrounder te gaan ontwikkelen. Tot nu toe heeft hij aan alle vluchten deelgenomen en staat in bijna alle klassementen bij de top. Wat Jan en de van Brummens tevens gemeen hebben is dat het echte verenigingsmensen zijn waar bijna nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Tevens zorgt Jan’s, soms scherpe, humor voor menig lachsalvo in het clubgebouw. Kortom, deze zege komt zeker bij iemand terecht die het van harte gegund wordt.

Nanteuil
Om 07.00 uur werden de snelle duiven in vrijheid gesteld in Nanteuil. Gezien de wind en de berichten vanuit andere delen van Nederland werd er rekening gehouden met een hoge snelheid en een vlot verloop. Dit viel echter tegen. De snelheid van de winnaars, Frits en Sven van Brummen, was zeker niet slecht maar het verdere verloop van deze vlucht was ronduit traag. Daaruit blijkt maar weer eens dat vluchten vanuit verschillende losplaatsen naar verschillende regio’s in Nederland niet met elkaar te vergelijken zijn. Het is dus blijkbaar zo dat ook de geografische ligging wel degelijk een factor is.
Ook op deze vlucht dus weer een overwinning van de allrounders. De mannen zijn er druk mee. Voor elke vlucht moeten duiven klaargestoomd worden en elke discipline vraagt een eigen voorbereiding. Dan hebben de specialisten het wat makkelijker. Eén van hen is John Romein die weer flink uithaalt met 5 duiven in de top 9. Henk Blankestijn staat er ook weer, met zijn top-duivin de ‘833, keurig bij. Dennis Koers (2x) en Annet Jutten maken de top 10 vol.

Top 10 Orange: 1. Jan Ketelaar, 2,6,8. Cor Wenink, 3,4. Comb. Nieuwenhuis, 5,9. Went vd Steeg, 7. Rob Wassink, 10. Comb. v. Brummen

Top 10 Nanteuil: 1. Comb. v. Brummen, 2,3,4,6,9. John Romein, 5. Henk Blankestijn, 7,10. Dennis Koers, 8. Annet Jutten

Top 10 B-klasse: 1,2,5. Annet Jutten, 3,7. Rein Evers, 4,6,8,9,10. Comb. Nieuwenhuis,