Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 13-05-2015

Hoge snelheden vanuit Reims
Jan Ketelaar afgetekend winnaar

Twello-Afgelopen zaterdag stond de eerste vlucht die telt voor de zgn. midfond, afstanden van 330 tot 450 km, op het programma. De duiven werden om 10 uur gelost in het Franse Reims (365 km) Met een bulderende wind uit zuidelijke richtingen werden er zeer hoge snelheden verwacht. Onderweg was het blijkbaar niet allemaal even makkelijk want waar bv. de duiven uit Friesland bijna 120 km. per haalden bleven die van ons net onder de 100km/h steken.

De weersvooruitzichten voor afgelopen weekend waren vooraf weer niet al te best en met Moederdag in het achterhoofd was er een aantal liefhebbers dat de duiven thuishield. Met 250 wedstrijdduiven in concours werd er zaterdagmorgen om 10 uur gelost. Met in het achterhoofd de snelheid van de Friese duiven, die eerder gelost waren, konden er hier vanaf 1 uur duiven verwacht worden. Dat viel tegen. Het duurde tot 10 minuten over half 2 voor de eerste duif (eerstgetekende!!) zich meldde bij Frits en Sven van Brummen aan de Molendwarsstraat. Jan Ketelaar uit Terwolde klokte een klein minuutje later maar omdat hij ruim 4,5 km. verder woont maakt zijn 5 jarige duif de hoogste snelheid en wint daarmee afgetekend dit concours.

John Romein zit daar qua snelheid en tijd precies tussenin en wordt wederom tweede. Stefan Jansen heeft de smaak te pakken want na zijn mooie overwinning van vorige week scoort deze B-klasser weer een fraaie top tien notering, plaats 4 is voor hem. Nu de afstanden beginnen te groeien komen ook de langere afstandsduiven beter uit de verf. Hoewel de snelheden hoog lagen wisten zowel Went v.d. Steeg, marathonduiven B-klasse, en Bram Scherpenzeel, eendaagse duiven, zich prima in de top te klasseren.

John Romein scoort het hoogste prijspercentage, ruim 50% (18/30), maar verderop in de uitslag zien we Hans Boveree staan die met 8 duiven mee keurig 4 duiven in de prijzen draait. Dennis Koers, Henk Blankestijn en voorzitter Jan Groot Koerkamp proberen aan te haken maar missen net de vorm en scherpte om echt top te draaien, zij moeten het doen met klasseringen in de top 20. Het seizoen is echter nog lang en er komen nog heel veel mooie vluchten dus er zijn nog kansen te over.

Top 10 Algemeen: 1. Jan Ketelaar, 2,6,8. John Romein, 3,5. Frits en Sven van Brummen, 4. Stefan Jansen, 7. Werner v.d. Steeg, 9.10. Bram Scherpenzeel

Top 10 B-klasse: 1,10. Stefan Jansen, 2. Werner v.d. Steeg, 3,4. Jan Aalpoel, 5,6,7. Hans Boveree, 8. Annet Jutten, 9. Dick van Dijk (sr)