Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 22-04-2015

Pittig vluchtje vanuit Hapert
John Romein pakt dubbele zege

TWELLO-Afgelopen zaterdag stond de tweede wedvlucht van dit seizoen op de rol. Voor de tweede keer werden de duiven naar Hapert (114 km) gebracht. In tegenstelling tot vorige week hadden de duiven de wind nu pal op kop dus er moest gewerkt worden.

In de club waren 315 duiven ingekorfd waaronder een aantal van wat liefhebbers die de vorige vlucht oversloegen vanwege niet al te gunstige weersomstandigheden. Zaterdag was het weer echter prima. In de vroegte was het nog wat koud maar nadat de afdelingen Friesland en Noord-Oost Nederland, deze stonden ook in Hapert, gelost hadden was het om 10.30 uur de beurt aan de duiven van het noordelijke gedeelte van de Gelders Overijsselse Unie. Dat het een pittig vluchtje zou worden was duidelijk maar toch duurde het allemaal langer dan velen dachten. Regelmatig werd er op internet gekeken op de meldpagina van Steeds Verder (www.steedsverder.nl) om te zien of er al ergens duiven waren aangekomen. Dennis Koers doorbrak, evenals vorige week, de radiostilte door als eerste een duif te melden. Daarna volgenden de duiven elkaar in rap tempo op en lang leek het er op dat voorzitter Jan Gr. Koerkamp met de zege zou gaan lopen. Dan verschijnt er plots een dubbele melding van John Romein in beeld, 2 duiven vallen er vlak na elkaar op de klep en dit betekent een 1-2’tje voor John. Nadat hij vorige week de duiven niet binnen kon krijgen revancheert hij zich deze week op niet mis te verstane wijze door maar liefst 5 duiven bij de eerste 8 te klasseren. Het is Jan Ketelaar uit Terwolde, die er ook vorige week al mooi bij zat, die de top 10 completeert.

In de B-klasse is het Hans Boveree, eveneens uit Terwolde, die de overwinning pakt. Dick van Dijk en Stefan Jansen volgen hem op de voet. Na ongeveer 15 minuten is er een kwart van de duiven thuis. Deze krijgen allemaal punten (“prijs”) voor de kampioenschappen. De andere 75% is deze dag te laat. Overigens kwamen de duiven dankzij het mooie weer overal goed na en waren bijna alle hokken ‘s avonds tijdens het uitrekenen van de uitslag weer compleet. Volgende week gaan we een klein stapje maken naar Tongeren en daarna zullen de afstanden per week groter worden en zullen zo langzamerhand ook de mannen van de marathon hun duifjes in vorm proberen te krijgen.

Top 10 A-klasse: 1,2,6,7,8. John Romein, 3. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 4,9. Dennis Koers, 5,10. Jan Ketelaar. Top 10 B-klasse: 1,5. Hans Boveree, 2. Dick van Dijk (jr), 3. Stefan Jansen, 4,8. Dick van Dijk (sr), 6. Cor Wenink, 7,10. Went v.d. Steeg, 9. Arie Woertman