Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 15-04-2015

Duivenseizoen van start
Dennis Koers wint openingsvlucht

TWELLO-Afgelopen zaterdag begon het officiële vliegseizoen met de snelheidsvlucht vanuit Hapert.De eerste vlucht is altijd weer een spannend gebeuren. Hoe zal het weer zijn begin april, wie heeft de duiven al in vorm, hoe zal de vlucht verlopen? Allemaal vragen die aan het eind van de dag beantwoord kunnen worden.

Windje mee
De weersverwachtingen vooraf waren niet echt goed te noemen voor zaterdag. Daarom besloot een aantal leden om nog niet in te korven en te wachten op een beter moment. Ook nu hadden de pessimisten het bij het verkeerde eind. De duiven konden al om 8 uur gelost worden en met een lekker windje op de staart maakten ze er één lange sprint van. Binnen het uur werd de afstand van gemiddeld 114 km. afgelegd. Bij veel liefhebbers was het een probleem om de duiven in het hok te krijgen. Van een uurtje vliegen zijn ze nog niet echt moe en de routine om snel binnen te lopen ontbreekt nog. Wanneer zich dan telkens nieuwe duiven bij de rondvliegers voegen kunnen het voor de liefhebber zenuwslopende minuten zijn.

Winnaars
De winnaar vanaf Hapert was Dennis Koers. Dit was niet echt een verrassing. Dennis is eigenlijk een herintreder die na een paar duifloze jaren nu weer voor het derde jaar bezig is. Vorig jaar liet hij zich meer dan regelmatig voor in de uitslag zien. Nu hij een mooie vliegploeg met ervaren duiven heeft opgebouwd komt de tijd van oogsten. De tweede plaats was voor de combinatie Frits en Sven van Brummen. In tegenstelling tot Dennis, die alleen de eendagsvluchten speelt, spelen zij het hele programma van de eerste tot de laatste vlucht. Iets wat tegenwoordig niet echt veel meer voor komt omdat velen zich specialiseren op één of twee disciplines. Goed uit de startblokken kwamen ook Jan en Arno Groot Koerkamp,Jan Ketelaar, Bram Scherpenzeel en John Romein. Bij John kwamen de duiven bijzonder goed thuis maar vanwege de nieuwe locatie van de hokken, en omdat er een aantal duiven tegelijk thuiskwamen, bleven ze bij hem meer dan 5 minuten rondvliegen alvorens over de antennes te lopen. Geruststellend is natuurlijk dat de duiven er wel op tijd waren, maar het resultaat is onbevredigend, hoewel het zeker niet slecht is met 6 duiven bij de eerste 14… velen zouden er voor tekenen!

Top 10 A-klasse: 1,3. Dennis Koers, 2. Comb. van Brummen, 4,8. Comb. Groot Koerkamp, 5. Jan Ketelaar, 6,7. Bram Scherpenzeel, 9,10. John Romein
Top 10 B-klasse: 1,2,7. Sterfan Jansen, 3. Went v.d. Steeg, 4,8. Berrie Nijkamp, 5,10. Dick van Dijk (sr), 6,9. Jan Aalpoel