Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 30-06-2021

Vlucht dag vervroegd
Zege voor Bram Scherpenzeel

TWELLO-De duivensporters zagen een rustig weekend tegemoet. Er stond voor de zaterdag slechts één vlucht gepland, nl. een midfondvlucht vanuit Melun (475 km).Sommige potentiële deelnemers waren al wat sceptisch over het weer en besloten geen of een kleiner aantal duiven in te korven. In de loop van de donderdagavond werd duidelijk dat lossen op zaterdag of zondag heel moeilijk kon worden. Snel werd er geanticipeerd door de vlucht in te korten en deze al op vrijdag, vóór het slechte weer uit, te lossen.

Chalons en Champagne
De losplaats van de duiven werd dus gewijzigd in Chalons en Champagne (386 km). Zowel de losplaats, i.v.m. het te verwachten weer, als de afstand werd strategisch gekozen. Door niet te ver terug te gaan in het aantal kilometers blijft de vlucht tellen voor het midfondkampioenschap.
Dit doorpakken van de organisatie was een verademing voor de liefhebbers. Uiteraard zijn er altijd mensen die moeten werken en de duiven dus niet thuis kunnen zien komen maar doordat dit al tijdig bekend was kon er her en der wat hulp worden ingeschakeld.
Meestal rijden de afdelingen eerst naar de oorspronkelijke losplaats om dan later weer dichter naar huis te rijden omdat het weer niet goed is. Daarmee zitten de duiven onnodig honderden kilometers in de wagen te hobbelen en wordt er steeds achter de feiten aangelopen. Door meteen al bij vertrek te kiezen voor een kortere afstand wordt er dus tijd gewonnen en is het voor de duiven comfortabeler. In het duivenwereldje, waar nog weleens wordt gemopperd, werd dan ook geen wanklank gehoord.

Om 10.15 uur klonk het startschot. In Twello waren door 7 liefhebbers 77 duiven ingekorfd. Voor de verandering hadden de duiven eens een windje in de rug. Dit zorgde voor mooie snelheden en voor een vlucht die redelijk snel gesloten kon worden. De duiven volgden er elkaar snel op en er was een mooie spreiding van de kopprijzen.
Bram Scherpenzeel (Twello) klokte vrijdag de hoofdvogel. Zijn stammetje dagfondduiven liet zien dat ze ook met hoge snelheden kunnen omgaan. Uiteraard zaten Steffan Willems en Hans Eckelboom in Epse op het vinkentouw maar voor de tweede keer dit seizoen zagen zij de overwinning op een middenafstand aan hun neus voorbij gaan. In Teuge was het Jan de Ruiter die ondanks, weer, technisch malheur een mooie vroege duif draaide. Jan Ketelaar in Terwolde is de vierde liefhebber die zich in de top tien klasseert. Zoals we schreven; een mooie spreiding.

Voor deze week staan er 4 vluchten op de rol. Een trainingsvlucht voor de jonge duiven op dinsdag, een marathonvlucht vanuit Montauban (960 km), een dagfondvlucht vanuit Issoudun (660 km) en de eerste wedstrijd voor de jonge duiven op zaterdag vanuit Beek en Donk (84 km). Voor de liefhebbers die proberen aan alle vluchten deel te nemen is het een druk weekje, voor de mensen die het werk doen in de club ook. Gelukkig heeft p.v. Steeds Verder de beschikking over een aantal kundige vrijwilligers die er altijd in goed onderling overleg voor zorgen dat alle posten bezet zijn. Volgende week dus weer een uitgebreider stukje in deze krant, onder voorbehoud van wat het weer gaat doen.

Top 10 Chalons: 1,8. Bram Scherpenzeel, 2,3,5,7. Steffan Willems, 4,10. Jan de Ruiter, 6,9. Jan Ketelaar