Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 17-04-2019

Koude start duivensporters

TWELLO- Voor afgelopen zaterdag stond de eerste prijsvlucht voor de duivensporters van Steeds Verder op het programma. Vooraf waren er twee mogelijkheden geweest om de duiven een trainingsvluchtje te laten vliegen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, mede vanwege de goede weersomstandigheden. Voor zaterdag werden er heel ander omstandigheden voorspeld. Dat was ook de reden dat er een aantal liefhebbers was dat de duiven uit voorzorg thuishield.

Vrijdagavond werd er naast de eigen leden ook ingekorfd door een 4-tal liefhebbers uit Deventer. Om de concoursveiligheid te waarborgen is het zaak dat er een minimum aantal deelnemers is, 4 deelnemers is dan te weinig. Samen werden er 143 duiven ingekorfd. Om kwart voor elf was het geschikt om te lossen in het Belgische Geel (142 km).
De eerste melding kwam van Jan Ketelaar uit Terwolde . De meldingen volgden elkaar redelijk snel op, hoewel er wel duiven waren die het wat moeilijker hadden en dus wat langer onderweg waren. In Deventer was het Peter Voskamp, oud-lid van Steeds Verder, die de duiven prima naar huis kreeg. In de gecombineerde uitslag van beide verenigingen was hij veelvuldig in de top 10 te vinden.
Ook opvallend was het debuut op de vluchten voor oude duiven van Henry Oosterboer. Hij is afgelopen jaar lid geworden en ging van start voor zijn eerste volledige seizoen. Met 2 duiven in de top 10 kan hij terugkijken op een mooie start

De nieuwe attractiecommissie, gesponsord door Buurman Vleesch en Vis en Puur Bloemen en Planten, had voor dit seizoen besloten dat ook deelnemers “van buiten” die bij Steeds Verder inkorven kunnen deelnemen aan de onderlinge competitie.  Peter Voskamp was daarom winnaar van de hoofdprijs. De ereprijzen waren voor Stefan Jansen en Went v.d. Steeg.

Hopelijk hebben de weergoden voor aankomend weekend beter weer in petto zodat er door meer mensen zal worden deelgenomen.

Top 10 p.v. Steeds Verder: 1,2,4,8. Jan Ketelaar, 3,7,10 Bram Scherpenzeel, 5. Stefan Jansen, 6,9. Henry Oosterboer